Kremasta blitva

| Wine and dine |

Kremasta blitva, Suzy Josipović Redžepagić
Mama zna by Suzy Josipović Redžepagić

Suzy Josipović Redžepagić autorica je najprodavanije domaće kuharice poslijednjih godina, Mama zna koja uključuje čak 500 slanih recepata. Suzy je ljubav prema kuhanju naslijedila od svoje majke od koje i potječe većina njenih recepata, a svoju ljubav nastoji prenijeti i na svoje tri kćeri. 

Kremasta blitva

Za 4 osobe

Vrijeme pripreme i kuhanja: 30 minuta

  • 1 kg blitve
  • 2 češnja češnjaka (protisnutog ili sitno nasjeckanog)
  • 2 dl slatkog vrhnja
  • maslinovo ulje
  • sol
  • papar
Kremasta blitva
Kremasta blitva

Blitvu očistite, operite i blanširajte. Češnjak protisnite i na maslinovom ulju naglo popržite (ako ga ne podnosite, samo ga zdrobite pa kad ga popržite, izvadite ga iz tave), dodajte listove blitve, posolite, popaprite, podlijte slatkim vrhnjem i kratko prokuhajte.