![Rižoto s kineskim povrćem](http://wall.hr/cdn/uploads/850x/2012/11/526c7698/kineski-rizoto-0454.jpg)
Zovemo ga kineski rižoto jer se priprema od kineskog povrća (kod nas ga ima za kupiti kao smrznuto kinesko povrće koje je već narezano na uske trakice i spremno za wok), ali možete staviti i naše povrće – svježe ili smrznuto. Poanta je da Kinezi povrće u woku nikada ne prekuhaju – uvijek je napola kuhano, ali ga zato režu na vrlo uske trakice da je brže gotovo. Ne bi se ni trebao zvati rižoto, nego bolje riža s povrćem, ali tako piše u maminoj kuharici pa je ime recepta ostalo.
Za 4 osobe
Vrijeme pripreme i kuhanja: 25 minuta
- 40 dag riže
- 4 para svježih pilećih prsa (narezanih na trakice)
- 1 smrznuta kineska mješavina povrća (luk, đumbir, šiitake gljive, mrkva, crvena paprika, mlade mahune)
- 1 goveđa kocka
- umak od soje
- malo brašna
- putar
- sol
- papar
Skuhajte rižu al dente. Narežite piletinu na trakice i zalite je soja sosom. Zatim svaku trakicu uvaljajte u brašno i prepecite u wok tavici na putru maksimalno 3 minuta pa dodajte kinesko povrće i goveđu kocku. Poklopite i dinstajte. Posolite, popaprite i povremeno promiješajte. Prema potrebi, dodajte malo vode. Dinstajte 6-7 minuta. Umiješajte kuhanu rižu i na kraju dodajte umak od soje.