
Neki obožavaju kinesku hranu, neki baš i ne... ali koji put trebamo od Kineza nešto naučiti i pokupiti, kao naprimjer ovaj receptić. Ove famozne male kineske mesne okruglice s đumbirom su vrlo ukusne. Đumbir je jako zdrav, prženje u ulju baš i nije, ali ako ih pržimo u kokosovom ulju, baš i nije nezdravo, jer je kokosovo ulje poznato kao najotpornije ulje (na oksidaciju) čijim zagrijavanjem se ne oslobađaju štetni slobodni radikali... Možemo ga i pomiješati sa biljnim... Uz nezaobilaznu veliku zdjelu salate i tko želi pire krumpir, francuski krumpir ili gratinirano povrće, super ručak!

Za 4 osobe
Vrijeme pripreme i kuhanja: 30 minuta
- 30 dag mljevene svinjetine
- zeleni đumbir (sitno nasjeckani)
- 1 luk (sitno nasjeckan)
- 1 češanj češnjaka (protisnut ili sitno nasjeckan)
- malo cimeta
- umak od soje
- biljno ili kokosovo ulje
Mljeveno meso dobro pomiješajte s đumbirom, lukom, češnjakom, cimetom i umakom od soje. Izrađujte okruglice veličine oraha i pecite ih u dubokoj tavi u vrelom ulju. Ocijedite na salveti i servirajte uz pekmez od brusnica.
