Kako izgleda kad američki kuhari prvi put probaju sarmu?

| Wine and dine |

Braća Green

Da je sarma omiljeno jelo naše regije, svi to znamo. Nezaobilazni je dio obiteljskih ručkova, mnogi se kunu da je najbolja par puta podgrijana, a recepti za nju prenose se koljenima dok se majke i bake natječu čija je bolja. Mi znamo da je najbolji recept od naše Suzy Josipović, autorice kuharice Mama zna i naše kolumniste pa njen recept za sarmu pronađite ovdje.

No, jeste li se pitali ikada kako izgleda kada netko prvi put proba sarmu? I to još netko tko je kulinarski profesionalac. U videu koji je pušten kao najava za novu kulinarsku emisiju na MTV-u dva Amerikanca s povezom preko očiju kušaju ovu poznatu poslasticu iz naše regije po prvi put u životu.

Braća Green

Oni su braća Green a video je isječak iz njihovog kulinarskog showa „Brothers Green: Eats!“. Tema prve epizode njihovog showa je kušanje jela s povezom na očima i pogađanje od kuda hrana potječe. Braća Green su tako imali priliku, pored kraljice balkanske kuhinje - sarme, probati i „vegemitu“ iz Australije, „biltongu“ iz Južnoafričke republike, „gulabu“ iz Indije i ukiseljene haringa iz Švedske. Što mislite - jesu li pogodili koje je jelo i od kuda potječe? Odgovore na ta pitanja, ali na ono kako im se sviđa naša sarma pogledajte u videu u nastavku.

Braća Green na MTV-u isprobavaju sarmu

Inace, braća Mike (27) i John Green (30) dolaze iz Brooklyna i zaljubljenici su u kuhanje. Zadnjih par godina svoje recepte objavljuju na internetu, a ubrzo su zbog jednostavnog i mladenačkog pristupa te lakog i zabavnog načina kuhanja osvojili publiku. Nakon što su zadnjih par godina svoje video-recepte objavljivali za Youtube Hungry Channel, od ove godine njihove kuharske avanture prati MTV, a prvu epizodu i kušanje sarme na TV ekranu možete pogledati ove nedjelje, 19.4. od 20:40h na MTVju.

Za tu priliku, braća Green naučila su i pozdravljati na hrvatskom jeziku, barem jedan od njih, što također možete pogledati u nastavku.  

Braća Green pozdravljaju Hrvatsku