Najbolji način pečenja jaja - potvrdili kuhari Anthony Bourdain, Eric Ripert i Jose Andres

| Wine and dine |

Svi znamo ispeći jaje na oko, skuhati ga na meko ili tvrdo, napraviti kajganu/fritaju, a oni malo spretniji znaju ispeći i omlet... No jeste li ikada ovako ispekli jaje u maslinovom ulju?

Ovu smo tehniku pečenja jajeta u vrelom maslinovom ulju prvi puta vidjeli od slavnog španjolskog kuhara Josea Andresa na njegovom Instagram profilu. Kasnije su kratki video isječak podijelili slavni kuhari kao što su Anthony Bourdain i Eric Ripert koji kažu da je ovo definitivno najbolja tehnika pečenja jajeta. Ako niste znali, jaje je jedina prirodna namirnica koja zadržava svu hranjivu vrijednost uz pomoć ljuske ako je kuhano, dok je pečenjem gubi. No, ovako ispečenom jajetu, oprostit ćemo što je izgubio nešto hranjive vrijednosti.

Ne znamo za vas, no nama su odmah počele curiti sline i nekako smo se spontano odlučili sutra započeti dan s Joseovim neobično ispečenim jajetom.