Zrno bio bistro - nova oaza za ljubitelje zdrave hrane

| Wine and dine |

Zrno bio bistro

Zrno bio bistro u svojim jelima nudi ekološke namirnice dostavljene svakog jutra direktno s prvog hrvatskog eko imanja Zrno. Netom ubrano povrće, svježe napravljeni tofu i seitan te topli beskvasni kruh iz njihove pekare, dolaze u kuhinju bistroa da bi pronašli svoje mjesto u jelima koje gosti odaberu. Pri tome, uz iskustvo i vještinu predanih kuhara, posebnu pažnju posvećuju spravljanju jela koja njeguju kriterije makrobiotike u skladu s veganskim načelima. Zrno bio bistro radi od ponedjeljka do subote, u veži Medulićeve 20, od 12 do 21:30 sati. 

Samo imanje nalazi se 55 kilometara istočno od Zagreba, u malom selu Habjanovcu. Okruženo šumom, ono je jedinstvena oaza u kojoj se pri uzgoju ne koriste ni umjetna gnojiva ni pesticidi. Pod eko certifikatom Biotechnicona više od 10 godina, Zrno eko imanje uzgaja brojne kulture te svojim originalnim proizvodima, poput Kayu kruha, pruža publici potpuno nove doživljaje kvalitete i okusa.

Eko imanje Zrno
Eko imanje Zrno
Eko imanje Zrno
Eko imanje Zrno

Bistro Zrno je certificiran od strane Austria Bio Garantie, te je time prvi takav objekt u Hrvatskoj i regiji. Uz više od 20 godina iskustva, konstantne edukacije i blisku suradnju s obližnjim kooperantima, Zrno kombinira namirnice najbolje kvalitete sa svjetskim standardima u pripremi zdravih veganskih i makrobiotičkih jela.

Zrno poljoprivreda
Zrno bio bistro
Zrno bio bistro

U svojoj ponudi, bio bistro Zrno kuha isključivo sa sezonskim, svježim, lokalnim i organskim voćem i povrćem s eko imanja Zrno. Isto tako, sve namirnice, uključujući mahunarke i žitarice, su provjerenog, organskog porijekla. Uvijek svježe, nikad zamrznuto; bio bistro Zrno ne pristaje na kompromise. Uz takav pristup, gostu pružaju, ne samo vrhunski obrok, već i jedinstveno iskustvo doživljaja prirode u sebi.

Zrno bio bistro
Zrno bio bistro

Integralna tjestenina, povrće na sezamovom ulju s tofuom, svježa zelena salata s beskvasnim krutonima, batat pomfrit i pržene okruglice od mljevenog slanutka samo su neka od nevjerojatnih jela koje se nalaze u ponudi Zrna. S druge strane, pripremite se na oduševljenje kad vaši nepci dotaknu čokoladnu tortu s preljevom od topljene čokolade, osvježavajuću kremu od vanilije, čokolade i lješnjaka ili pak tortu s bogatom kremom od tofua i limuna.

Čokoladna napast
Čokoladna napast

U ponudi imaju i organsku kavu, organsko vino, čaj, sok, smoothie ili shake. S ciljem da osvježe tijelo i okrijepe duh, njihovi napitci nastavljaju priču koju su započela jela.

Uz originalne recepture i jedinstvene brandove osjetilnom užitku nema kraja!