Recept: Jelenji medaljoni u slatkom umaku od crnog vina i džema od naranče
Za 4 osobe
Vrijeme pripreme: 10-ak minuta
Vrijeme kuhanja: 30-ak minuta

- 80 dag jelenjeg karea
- 2 dl crnog vina
- 10 dag džema od naranče (ili neki drugi)
- 0,3 dl konjaka ili viskija
- 0,3 dl acetta balsamica
- 2 žlice meda
- cimet
- muškatni oraščić
- maslinovo ulje (i za pac i za prženje)
- maslac ili suncokretovo ulje (za prženje)
- sol
- papar
Jelenji kare narežite na šnite, posolite, popaprite, prelite maslinovim uljem i ostavite da odstoji u pacu u zatvorenoj zdjeli nekoliko sati, najbolje preko noći.
Na tavi zagrijte miješano ulje i kratko (nekoliko minuta) na laganoj vatri popržite jednu pa drugu stranu medaljona. Flambirajte medaljone s konjakom (zalijte ih i upalite upaljačem), a kad se vatra ugasi, s hvataljkom izvadite medaljone iz tave i stavite ih na tanjur sa strane. U istu tavu ulijte crno vino, acetto balsamico, dodajte med, cimet, muškatni oraščić, posolite i popaprite pa dodajte džem od naranče. Vratite medaljone u umak i zajedno ih dinstajte na laganoj vatri petnaestak minuta. Poslužite odmah uz njoke ili knedle od kruha te džem od brusnica ili naranče.