Jako jednostavno: tjestenina Alfredo

| Wine and dine |

Mama zna by Suzy Josipović Redžepagić

Suzy Josipović Redžepagić autorica je najprodavanije domaće kuharice poslijednjih godina, Mama zna koja uključuje čak 500 slanih recepata. Suzy je ljubav prema kuhanju naslijedila od svoje majke od koje i potječe većina njenih recepata, a svoju ljubav nastoji prenijeti i na svoje tri kćeri. 

Tjestenina Alfredo
Tjestenina Alfredo

U originalnom talijanskom receptu idu fettuccine (prev. male vrpce) koje su vrlo popularna rimska tjestenina oblika širih rezanaca, a jelo „Fettuccine Alfredo“ su dobile ime po ugostitelju koji ih je nazvao po imenu svog restorana „Alfredo“ u Rimu, ali svaka tjestenina paše...

Za 4 - 5 osoba

Vrijeme pripreme i kuhanja: 15 minuta 

  • ½ kg fettuccina  (široki rezanci) ili bilo koje druge tjestenine
  • 2,5 dl slatkog vrhnja                   
  • 2 žumanjka
  • 1 šalica svježe ribanog parmezana
  • putar
  • sol
  • ½ žličice crnog papra

Skuhajte tjesteninu al dente. U međuvremenu na zagrijanu tavicu dodajte putar i vrhnje te kuhajte na srednjoj vatri oko 1 minutu. Maknite s vatre. Dodajte ocijeđenu tjesteninu na tavicu s putrom i vrhnjem te dinstajte na srednjoj vatri. Dodajte žumanjke, naribani parmezan i crni papar. Sve pomiješajte energičnim potresanjem tavice da se tjestenina i umak povežu. Pri serviranju pospite naribanim parmezanom.