![Tjestenina Alfredo](http://wall.hr/cdn/uploads/850x/2012/11/c746d710/tjestenina-alfredo-str-148img-9389.jpg)
U originalnom talijanskom receptu idu fettuccine (prev. male vrpce) koje su vrlo popularna rimska tjestenina oblika širih rezanaca, a jelo „Fettuccine Alfredo“ su dobile ime po ugostitelju koji ih je nazvao po imenu svog restorana „Alfredo“ u Rimu, ali svaka tjestenina paše...
Za 4 - 5 osoba
Vrijeme pripreme i kuhanja: 15 minuta
- ½ kg fettuccina (široki rezanci) ili bilo koje druge tjestenine
- 2,5 dl slatkog vrhnja
- 2 žumanjka
- 1 šalica svježe ribanog parmezana
- putar
- sol
- ½ žličice crnog papra
Skuhajte tjesteninu al dente. U međuvremenu na zagrijanu tavicu dodajte putar i vrhnje te kuhajte na srednjoj vatri oko 1 minutu. Maknite s vatre. Dodajte ocijeđenu tjesteninu na tavicu s putrom i vrhnjem te dinstajte na srednjoj vatri. Dodajte žumanjke, naribani parmezan i crni papar. Sve pomiješajte energičnim potresanjem tavice da se tjestenina i umak povežu. Pri serviranju pospite naribanim parmezanom.