![Fuži s tartufima](http://wall.hr/cdn/uploads/850x/2012/11/fuzi-s-tartufima.jpg)
Najpoznatiju istarsku deliciju - fuže s tartufima (pogotovo pravim tartufima) su nešto što mogu jesti svaki dan... nešto u čemu se utapam... Okus tartufa je naprosto - za bogove!
Za 4-6 osoba
Vrijeme pripreme i kuhanja: 20 minuta
- ½ kg fuža (1 pakiranje)
- 15 dag tartufa ili kupovni umak od tartufa
- 15 dag pršuta
- 2 dl jušnog temeljca
- peršin (sitno nasjeckan)
- 20 dag ovčjeg ribanog sira
- 20 dag putra
- sol
- papar
Skuhajte fuže al dente. Na rastopljeni putar dodajte naribane tartufe (ili kupljeni umak od tartufa) i malo ih popržite, pršut izrezan na sitne kockice, dolite jušni temeljac, sol, papar i isjeckan list peršina. Pustite malo da provrije. Dodajte kuhane fuže, promiješajte, pospite ovčjim ribanim sirom i dodajte komadić putra. Na sam vrh naribajte tartufe. Sačuvajte vodu od kuhanja fuža pa ukoliko je umak pregust dodajte u njega malo tekućine.