Vrlo često pravim famoznu tjesteninu s tunom. Paše mi taj okus... I nema veze što je konzerva, jer konzervu, dvije tune uvijek imaš u kući. Dodajte malo začina, može luk a i ne mora, može češnjak a i ne mora, dodajte omiljenu tjesteninu i to je to! Izvrstan obrok za svega par minuta!
Za 4 osobe
Vrijeme pripreme: 20 minuta
- 35 dag tjestenine (penne, široki rezanci, fusili...)
- 2 konzerve tune
- 1 luk
2 češnja češnjaka (sitno nasjeckan) - peršin (sitno nasjeckan)
1 žlica koncentrata paradajza - bosiljak (nasjeckan krupno)
- origano
- nekoliko maslina - prema želji
- parmezan (prema želji) – za posipati
- maslinovo ulje
- sol
- papar
Skuhajte tjesteninu al dente. U međuvremenu na maslinovom ulju podinstajte nasjeckani luk. Ocijedite tunu iz konzerve i dodajte je na luk, promiješajte i dolijete oko ½ dl vode te dodajte češnjak i peršin. Povremeno miješajte i dinstajte nekoliko minuta. Dodajte koncentrat paradajza, masline, malo nasjeckanog bosiljka i origana. Posolite i popaprite. Prelijte umak preko tjestenine i prema želji pospite parmezanom.