I za početnike: Tjestenina s tunom!

| Wine and dine |

Mama zna by Suzy Josipović Redžepagić

Suzy Josipović Redžepagić autorica je najprodavanije domaće kuharice poslijednjih godina, Mama zna koja uključuje čak 500 slanih recepata. Suzy je ljubav prema kuhanju naslijedila od svoje majke od koje i potječe većina njenih recepata, a svoju ljubav nastoji prenijeti i na svoje tri kćeri. 

Tjestenina s tunom
Tjestenina s tunom

Vrlo često pravim famoznu tjesteninu s tunom. Paše mi taj okus... I nema veze što je konzerva, jer konzervu, dvije tune uvijek imaš u kući. Dodajte malo začina, može luk a i ne mora, može češnjak a i ne mora, dodajte omiljenu tjesteninu i to je to! Izvrstan obrok za svega par minuta!

Za 4 osobe

Vrijeme pripreme: 20 minuta

  • 35 dag tjestenine (penne, široki rezanci, fusili...)
  • 2 konzerve tune
  • 1 luk
    2 češnja češnjaka (sitno nasjeckan)
  • peršin (sitno nasjeckan)
    1 žlica koncentrata paradajza
  • bosiljak (nasjeckan krupno)
  • origano
  • nekoliko maslina - prema želji
  • parmezan (prema želji) – za posipati
  • maslinovo ulje
  • sol
  • papar

Skuhajte tjesteninu al dente. U međuvremenu na maslinovom ulju podinstajte nasjeckani luk. Ocijedite tunu iz konzerve i dodajte je na luk, promiješajte i dolijete oko ½ dl vode te dodajte češnjak i peršin. Povremeno miješajte i dinstajte nekoliko minuta. Dodajte koncentrat paradajza, masline, malo nasjeckanog bosiljka i origana. Posolite i popaprite. Prelijte umak preko tjestenine i prema želji pospite parmezanom.

Tjestenina s tunom
Tjestenina s tunom