Hladna salata s tjesteninom i kozicama (Pasta Fredda Light)
Vrlo ukusno i zasitno predjelo. Može stajati, servira se hladno, može se jesti u bilo koje doba godine, a svi ga obožavaju...
Za 4 osobe
Vrijeme pripreme: 5 minuta
Vrijeme kuhanja: 10 minuta
- 40 dag fusilla ili neke druge tjestenine
- 20 dag kozica
- 1 slatko vrhnje (25 dag)
- 1 jogurt (20 dag)
- 1 šnita limuna
- sol
- papar
Tjesteninu skuhajte u posoljenoj vodi. Izvadite je i isperite u hladnoj vodi. Kratko je ohladite u hladnjaku, prelijte slatkim vrhnjem, jogurtom i po tome iscijedite limun. Kozice blanširajte u vrućoj vodi minutu, dvije (ne smiju prokuhati, jer postanu tvrde). Malo ih ohladite i dodajte tjestenini. Posolite, popaprite i dobro promiješajte.