Hladna salata s tjesteninom i kozicama

| Wine and dine |

Mama zna by Suzy Josipović Redžepagić

Suzy Josipović Redžepagić autorica je najprodavanije domaće kuharice poslijednjih godina, Mama zna koja uključuje čak 500 slanih recepata. Suzy je ljubav prema kuhanju naslijedila od svoje majke od koje i potječe većina njenih recepata, a svoju ljubav nastoji prenijeti i na svoje tri kćeri. 

Hladna salata s kozicama

Hladna salata s tjesteninom i kozicama (Pasta Fredda Light)

Vrlo ukusno i zasitno predjelo. Može stajati, servira se hladno, može se jesti u bilo koje doba godine, a svi ga obožavaju...

Za 4 osobe

Vrijeme pripreme: 5 minuta

Vrijeme kuhanja: 10 minuta

  • 40 dag fusilla ili neke druge tjestenine
  • 20 dag kozica
  • 1 slatko vrhnje (25 dag)
  • 1 jogurt (20 dag)
  • 1 šnita limuna
  • sol
  • papar

Tjesteninu skuhajte u posoljenoj vodi. Izvadite je i isperite u hladnoj vodi. Kratko je  ohladite u hladnjaku, prelijte slatkim vrhnjem, jogurtom i po tome iscijedite limun. Kozice blanširajte u vrućoj vodi minutu, dvije (ne smiju prokuhati, jer postanu tvrde). Malo ih ohladite i dodajte tjestenini. Posolite, popaprite i dobro promiješajte.