Gulaš od veprovine

| Wine and dine |

Mama zna by Suzy Josipović Redžepagić

Suzy Josipović Redžepagić autorica je najprodavanije domaće kuharice poslijednjih godina, Mama zna koja uključuje čak 500 slanih recepata. Suzy je ljubav prema kuhanju naslijedila od svoje majke od koje i potječe većina njenih recepata, a svoju ljubav nastoji prenijeti i na svoje tri kćeri. 

Gulaš od vepra
Gulaš od vepra

Gulaš od veprovine

Za 4 -5 osobe

Vrijeme pripreme: 2 sata 30 minuta - 3 sata

Gulaš od vepra
Gulaš od vepra
  • 80 dag veprovine ili mesa neke druge divljači (izrezana na komade veličine zalogaja)
  • 10 dag ulja ili masti
  • 50 dag luka
  • 5 - 6 boba borovice
  • ½ l mesnog temeljca
  • 1 žlica senfa
  • 1 žlica ajvara
  • 1 žlica crvene paprike
  • 1 žlica pirea paradajza
  • 1 dl vina
  • sol
  • svježe mljeveni papar
Gulaš od vepra
Gulaš od vepra

Na ulju podinstajte sitno narezani  luk, dodajte meso izrezano na komade, miješajte i okrećite komade mesa da se zapeku sa svih strana. Posolite, popaprite, umiješajte istučene borovice i dinstajte na laganoj vatri povremeno dolijevajući manje količine mesnog temeljca. Kad meso napola omekša, umiješajte senf, ajvar, papar i crvenu papriku. Na kraju dodajte pire paradajza, dolijte vino i sve zajedno kratko prokuhajte.
Servirajte s kuhanim krumpirom, tjesteninom ili okruglicama od kruha i nezaobilazni džem od brusnica.

Gulaš od vepra
Gulaš od vepra