Gulaš od veprovine
Za 4 -5 osobe
Vrijeme pripreme: 2 sata 30 minuta - 3 sata
- 80 dag veprovine ili mesa neke druge divljači (izrezana na komade veličine zalogaja)
- 10 dag ulja ili masti
- 50 dag luka
- 5 - 6 boba borovice
- ½ l mesnog temeljca
- 1 žlica senfa
- 1 žlica ajvara
- 1 žlica crvene paprike
- 1 žlica pirea paradajza
- 1 dl vina
- sol
- svježe mljeveni papar
Na ulju podinstajte sitno narezani luk, dodajte meso izrezano na komade, miješajte i okrećite komade mesa da se zapeku sa svih strana. Posolite, popaprite, umiješajte istučene borovice i dinstajte na laganoj vatri povremeno dolijevajući manje količine mesnog temeljca. Kad meso napola omekša, umiješajte senf, ajvar, papar i crvenu papriku. Na kraju dodajte pire paradajza, dolijte vino i sve zajedno kratko prokuhajte.
Servirajte s kuhanim krumpirom, tjesteninom ili okruglicama od kruha i nezaobilazni džem od brusnica.