![Gravče na tavče](http://wall.hr/cdn/uploads/850x/2012/12/da9fcd6e/gravce-dobra-fotka-img-6780.jpg)
Ovaj makedonski recept - gravče na tavče radim vrlo često. To je obožavano jelo svih mojih ukućana, Sare najviše... Toliko ga voli, da mi se čini da bi ga mogla svaki dan jesti... Izvrstan prilog, a kako svi vole ljutkasto, paše im...
Za 4 - 6 osoba
Vrijeme pripreme i kuhanja: 40 minuta
Vrijeme pečenja: 20-tak minuta
Temperatura pećnice: 250C
- 1 poriluk ili 1 luk (narezan na kolutiće)
- 75 dag graha iz konzerve
- 1 češanj češnjaka (sitno narezan)
- 1 žlica brašna /škrobnog brašna
- slatka crvena paprika
- 1 žlica paradajz koncentrata
- 2 lista lovora
- origano
- mljeveni đumbir
- ružmarin (sitno nasjeckan)
- menta (sitno nasjeckana)
- sol
- papar
Zagrijte pećnicu na 250C. Poriluk operite, narežite i zajedno sa češnjakom podinstajte na ulju u woku te pospite žlicom brašna. Ulijte vodu iz konzerve graha i dodajte malo crvene paprike, koncentrat paradajza, sol, papar i lovor. Promiješajte smjesu i dodajte grah. Ako je pregusta, dodajte vode. Začinite origanom, đumbirom i ružmarinom. U zemljanu ili vatrostalnu zdjelu s malo ulja uspite smjesu. Po vrhu zalijte s malo ulja, pospite prstohvatom crvene paprike i mentom. Zapecite u zagrijanoj pećnici dok grah ne dobije lijepu koricu, otprilike 20-ak minuta. Izvadite iz pećnice i servirajte toplo.
![Gravče na tavče](http://wall.hr/cdn/uploads/850x/2012/12/20ac0033/gravce-na-tafce-dsc-0564.jpg)