Za ovim mariniranim krilcima i batacima luduju moje klinke. Al' doslovno! Ovo je sjajan recept mojih prijatelja Ane Ugarković i Igora Tomljenovića (Toma).
Za 4 osobe
Vrijeme pripreme i mariniranja: 5 - 6 sati
Vrijeme pečenja: 40 minuta
Temperatura pećnice: 200C
- 20-ak pilećih krilaca i bataka
- sok od 2 naranče
- 1 žlica meda
- 1, 5 dl soja sosa
- 2 češnja češnjaka (neoguljena i zgnječena)
- korica 1 naranče
- 1 žličica mljevenog đumbira
- maslinovo ulje
- sol
- svježe mljeveni papar
Pripremite marinadu od soka i korice naranče, meda, soja sosa, đumbira, soli, papra i češnjaka. Stavite krilca i batake u pripremljenu marinadu na nekoliko sati. Zagrijte pećnicu na 200C. Marinirana krilca i batake stavite u malo nauljen kalup te pecite otprilike pola sata. U međuvremenu marinadu kuhajte na maloj vatri, dok ne postane sirupasta, prelijte s njom krilca i batake te pecite još 10-ak minuta u pećnici da se glaziraju. Servirajte uz slatko kiseli umak ili ljuti umak od čilija.
Krilca možete marinirati i u limunu ili limeti, a možete ih peći i u tavi na slaboj vatri, potresajući tavu zajedno sa marinadom dok marinada ne postane sirupasta da se krilca lijepo glaziraju.