Vrijeme pripreme: 1 sat i 20 minuta
Vrijeme pečenja: 20 minuta
Temperatura pećnice: 220C
- 4 sušena paradajza
- 3 šalice brašna
- vrećica suhe germe ili izrađena svježa germa
- 6 žlica maslinovog ulja
- 2 / 3 šalice tople vode
- 1 / 2 žličice soli
Za premaz i posip focaccie:
- 3 žlice maslinovog ulja
- 1 žlica nasjeckanog svježeg bosiljka
- 1 žlica svježeg timijana
- 1 žlica morske soli
Potopite sušene paradajze u toplu vodu 10-ak minuta. Zatim ih ocijedite, nasjeckajte i stavite na stranu. U veliku zdjelu prosijajte brašno i sol te dodajte izrađenu ili suhu germu. Dodajte maslinovo ulje, toplu vodu i nasjeckani sušeni paradajz. Izvadite na radnu pobrašnjenu površinu te izradite u glatko tijesto. Zatim ga pokrijte kuhinjskom krpom i pustite da odstoji 10-ak minuta. Razvucite tijesto u pravokutni kalup, napravite prstima 20-ak udubljenja, pokrite ponovo kuhinjskom krpom i pustite da odstoji još 40-ak minuta na toplome, da se ponovo digne. Zagrijte pećnicu na 220 C. Kuharskim kistom namažite tijesto maslinovim uljem i pospite morskom soli, sjeckanim bosiljkom i timijanom. Pecite u zagrijanoj pećnici do zlatno smeđe boje, oko 20 minuta.