ENCHILADA SUIZA – po recepturi ALEJANDREA ENRIQUEA GONZALESA ŠKARIĆA, kuhara poznatog zagrebačkog restorana Mex Cantina
Ovo je obožavano jelo moje Sare, iako ne voli meso kao meso, a i ne jede ga baš, da može jela bi tortilju skoro svaki dan...
Za 4 osobe
Vrijeme pripreme: 20 minuta
Vrijeme pečenja: 15 minuta
Temperatura pećnice: 180C
- 25 dag filetiranih pilećih prsa (narezanih na trakice)
- 2 dl slatkog vrhnja ili vrhnja za kuhanje
- 10 dag ribanog gauda sira
- 4 ugrijanih velikih tortilja
- 1 dl kiselog vrhnja
- 20 dag zelene salate
- 10 dag paradajza (narezanog na kockice)
- peršin (sitno nasjeckan)
- maslinovo ulje
- sol
Zagrijte pećnicu na 180 C. Narezana pileća prsa pržite na maslinovom ulju i malo posolite. Dodajte slatko vrhnje i ribani sir dok se ne stopi u jednoličnu masu. Posložite na četiri jednaka dijela u četiri prethodno ugrijane tortilje. Zamotajte tortilje kao sarmice i namažite ih obilno s umakom od sira i vrhnja. Pospite ribanim sirom i zapecite u pećnici 15 minuta. Prelijte s kiselim vrhnjem. Dodajte nasjeckani peršin i poslužite uz zelenu salatu nasjeckanu na rezance te kockice paradajza.