Enchilada suiza

| Wine and dine |

Mama zna by Suzy Josipović Redžepagić

Suzy Josipović Redžepagić autorica je najprodavanije domaće kuharice poslijednjih godina, Mama zna koja uključuje čak 500 slanih recepata. Suzy je ljubav prema kuhanju naslijedila od svoje majke od koje i potječe većina njenih recepata, a svoju ljubav nastoji prenijeti i na svoje tri kćeri. 

Enchilade
Enchilade

ENCHILADA SUIZA – po recepturi ALEJANDREA ENRIQUEA GONZALESA ŠKARIĆA, kuhara poznatog zagrebačkog restorana Mex Cantina

Ovo je obožavano jelo moje Sare, iako ne voli meso kao meso, a i ne jede ga baš, da može jela bi tortilju skoro svaki dan...

Za 4 osobe

Vrijeme pripreme: 20 minuta

Vrijeme pečenja: 15 minuta

Temperatura pećnice: 180C

  • 25 dag filetiranih pilećih prsa (narezanih na trakice)
  • 2 dl slatkog vrhnja ili vrhnja za kuhanje
  • 10 dag ribanog gauda sira
  • 4 ugrijanih velikih tortilja
  • 1  dl kiselog vrhnja
  • 20 dag zelene salate
  • 10 dag paradajza (narezanog na kockice)
  • peršin (sitno nasjeckan)
  • maslinovo ulje
  • sol

Zagrijte pećnicu na 180 C. Narezana pileća prsa pržite na maslinovom ulju i malo posolite. Dodajte slatko vrhnje i ribani sir dok se ne stopi u jednoličnu masu. Posložite na četiri jednaka dijela u četiri prethodno ugrijane tortilje. Zamotajte tortilje kao sarmice i namažite ih obilno s umakom od sira i vrhnja. Pospite ribanim sirom i zapecite u pećnici 15 minuta. Prelijte s kiselim vrhnjem. Dodajte nasjeckani peršin i poslužite uz zelenu salatu nasjeckanu na rezance te kockice paradajza.