Aromatični škampi su jelo za sve one koji vole malo ljutkasto i intenzivno... Ako nemate škampi, možete upotrijebiti i kozice. Također možete ih popržiti cijele, samo neoguljene repiće ili oguljene repiće. Svejedno, sve je fino... Samo je pitanje hoćete li čistiti ljušture ili više volite kad vam netko drugi ih očisti...
Za 4 - 5 osobe
Vrijeme pripreme i kuhanja: 45 minuta
- 1 – 1,30 kg škampa ili kozica
- 4 češnja češnjaka (sitno nasjeckan)
- peršin (sitno nasjeckan)
- 2 pelata ili svježa paradajza (sitno nasjeckana)
- 2 dl bijelog vina
- 2-3 listića kadulje
- 1 lovorov list
- bosiljak
- majčina dušica
- 2-3 čili ljute papričice
- 1 dl maslinovog ulja
- krupna morska sol
- svježi crni papar
Na tavi na maslinovom ulju kratko podinstajte češnjak i peršin. Zatim dodajte paradajz, promiješajte i malo podinstajte. Dodajte škampe i kuhajte par minuta na laganoj vatri. Zalijte ih bijelim vinom i dodajte sve začine. Dinstajte još 5 minuta.