Recept dana: PRŽENE PROLJETNE ROLADICE (SPRING ROLLS), Kina
Ne poznajem nikoga tko ne voli proljetne roladice, ovo najpoznatije azijsko predjelo, ali znam da moj suprug uvijek kad jedemo u azijskim restoranima naruči barem 2 porcije... Da mu nije neugodno, naručio bi on i više... kod kuće je opušten...
Sastojci za 10 komada
Vrijeme pripreme i pečenja: 1 sat
- 6 listova tijesta za savijače
- 20 dag mljevenog junećeg mesa (buta)
- 1 luk (sitno nasjeckan)
- peršin (sitno nasjeckan)
- 1 bjelanjak
- 1 žumanjak
- ulje za prženje
- sol
- papar
Meso prodinstajte na tavici na luku, posolite i popaprite te dodajte peršin. Smjesu ohladite pa u nju umiješajte bjelanjak. Dvije kore premažite uljem, položite jednu na drugu i punite gotovom smjesom, pa uvijte. Najbolje je rezati ih na dužinu 5 cm. Roladice premažite kistom umočenim u žumanjak i ispržite u dubokom vrućem ulju.
Proljetne roladice možete napraviti od raznih kombinacija: mljevenog mesa i raznog povrća vrlo tanko narezanog, samo sa povrćem, s piletinom, sa škampima... Budite kreativni!