Za svega 15ak minuta priredite idealan obrok!

Dijetalno, ukusno i brzo: Biftek na rukoli!

| Wine and dine |

Mama zna by Suzy Josipović Redžepagić

Suzy Josipović Redžepagić autorica je najprodavanije domaće kuharice poslijednjih godina, Mama zna koja uključuje čak 500 slanih recepata. Suzy je ljubav prema kuhanju naslijedila od svoje majke od koje i potječe većina njenih recepata, a svoju ljubav nastoji prenijeti i na svoje tri kćeri. 

Biftek na rukoli
Biftek na rukoli

Vrijeme pripreme: 10ak minuta

Vrijeme pečenja: svaki biftek svaka strana oko 3 minute da bi bio srednje pečen

Za 4 osobe

  • 80 dag - 1 kg bifteka
  • 10 dag rukole
  • 1 dl maslinovog ulja
  • 1 dl aceta balsamica
  • 10 dag sira Grana padano
  • sol
  • papar

Biftek u komadu narežite na deblje šnite i marinirajte sa solju, paprom i uljem.  Rukolu očistite i operite te posložite na tanjure.  Na vrućoj tavi ili grillu ispecite bifteke s obje strane samo oko 2-3 minute da budu srednje pečeni (u sredini roze boje, sočno, a izvana zatvoreno tamnije boje) i narežite ih na trakice. Začinite rukolu sa maslinovim uljem i acetom balsamicom te rasporedite komadiće bifteka. Narežite grana padano na tanke šnitice i rasporedite po rukoli i bifteku. Prema želji začinite još s maslinovim uljem i aceto balsamicom.

Biftek na rukoli
Biftek na rukoli