Za 6-8 osoba
Vrijeme pripremanja: 15 minuta i 12 sati mariniranja
Vrijeme kuhanja i pečenja: 3 sata
Temperatura pećnice: 160C
- 1 kg srneće plećke (narezane na komade veličine zalogaja)
- 3 dl crnog vina
- 1 mrkva (narezana na kolutiće)
- 2 luka (narezana na kolutiće)
- 2 češnjaka
- 1 žlica maslinovog ulja
- peršin
- 25 dag putra ili ulja
- 20 dag špeka (narezanog na šnite)
- 2 žlice brašna
- lovor
- sol
- papar
Srneće meso narežite na kocke dan ranije, posolite i popaprite te stavite da stoji u marinadi od vina, mrkve, luka, češnjaka, ulja i peršina 12 sati. Zatim izvadite i ocjedite meso, a marinadu sačuvajte. Na jednoj tavici na putru popržite špek i luk te ih stavite sa strane. Na drugoj tavici na ulju popržite meso okrećući ga da porumeni sa svih strana. Smanjite vatru, dodajte malo brašna i promiješajte. Dodajte procijeđenu marinadu da prekrije meso i pustite da kuha na laganoj vatri sat vremena povremeno miješajući. Dodajte špek, luk, češnjak, lovor, sol i papar. Poklopite lonac ili pekač pa ga stavite u zagrijanu pećnicu na 160C i pecite još oko 2 sata.