Za samo 15-ak minuta pripremite indijski recept curry piletinu.
Curry je mješavina začina u obliku praha, intenzivno žute boje, pomalo pikantan i mirišljav, sastoji se od 10-ak i više raznih sastojaka, a najveći postotak curry-a je žuta kurkuma koja mu daje tu famoznu boju, te kardamom, korijander, čili paprika, cimet, kiml, muškatni oraščić, klinčić, papar i paprika. Potražite ga na polici sa začinima, dostupan je skoro u svakoj trgovini hrane.
Za 4 osobe
Vrijeme pripreme: 5 minuta
Vrijeme kuhanja: 10 minuta
- 40 dag pilećeg filea (narezan na komade veličine zalogaja)
- 1 luk (sitno nasjeckan)
- 2 češnja češnjaka (protisnuta)
- 1 zelena čili papričica (nasjeckana)
- prstohvat soli
- prstohvat kurkuma
- prstohvat kima
- prstohvat korijandera
- 1 žličica pirea paradajza
- 1 žličica curry kreme ili curry-a u prahu
- 2 – 3 žlice slatkog vrhnja
- 0,5 dl maslinovog ulja
Na tavi na ulju podinstajte luk. Dodajte piletinu, te pržite dok piletina ne pobijeli (oko 5 minuta). Dodajte češnjak, čili papričicu i miješajte još par minuta. Posolite, dodajte kurkuma, kima i korijandera. Dobro promiješajte te dodajte pire paradajza i malo curry-a. Na kraju umješajte slatko vrhnje. Poslužite toplo uz rižu ili rižinu tjesteninu, npr. špagete.