
Iznenadite svoje ukućane i za nedjeljni doručak servirajte im ove domaće slane kiflice od sira, još tople... Ovo je recept moje tete Vere Radotić iz Samobora, najbolji na svijetu!
Vrijeme pripreme: 20 min
Vrijeme pečenja: 20 min
Temperatura pećnice: 220C
Tijesto:
- 1 kg oštrog brašna (prosijanog)
- 1 -1,5 dl ulja
- 1 jaje
- ½ l mlakog mlijeka
- 1 germa (dignuta)
- 1 ravna žlica soli
Fila:
- 20 dag svježeg kravljeg sira
- 2 jaja
- sol
Za premazati:
- 1 jaje
- kiml
Sve sastojke spojite i zamijesite glatko tijesto. Napravite 8 kruščića. Svaki razvaljajte u krug i razrežite u trokute kao pizzu, na jednake dijelove. Napravite filu od svježeg kravljeg sira, jaja i malo soli te stavite malu žličicu te file na svaki trokutić kruga u sredinu pa zarolajte trokut od najšireg djela do najužeg u kiflicu. Premažite žumanjkom i prema želji pospite kimlom. Kalup namažite s putrom ili stavite masni papir za pečenje u kalup te rasporedite kiflice po kalupu i stavite u unaprijed zagrijanu pećnicu na 200 - 220C oko 20 min. Možete ih poslužiti još tople...