
Cannelloni sa špinatom i sirom
Canellonni su tjestenina u obliku velikih cijevi. Kao i lazanje, pune se raznim filama: od mesa, ribe, povrća i sira, zapeku se u pećnici i obilato posipaju sirom.

Za 4 osobe
Vrijeme pripreme i pečenja: 60 minuta
Temperatura pećnice: 180C
- 25 dag cannellona (1 pakovanje)
- 50 dag ricotte ili svježeg kravljeg sira
- 25 dag špinata (nasjeckanog)
- 1 jaje
- 1/2 l slatkog vrhnja
- 20 dag sira za ribanje (goude, edemera...)
- 1 režanj češnjaka – može i ne mora
- parmezan
- sol
- bijeli papar
Zagrijte pećnicu na 180C. Cannellone kuhajte u vreloj posoljenoj vodi dvije minute, tek toliko da upiju malo vlage pa ih ocijedite. U zdjeli pomiješajte očišćen, opran i nasjeckani špinat, ricottu (sir) i jaje. Posolite, popaprite, dodajte malo parmezana i prema želji protisnuti češnjak. Vatrostalnu zdjelu namažite maslinovim uljem. Napunite canellone smjesom, posložite u zdjelu i naribajte sir po njima. Prelite ih sa slatkim vrhnjem, posipajte parmezanom i pecite u vrućoj pećnici oko 45 minuta dok ne dobiju žutu koricu. Pokrite ih prvih pola sata, pa zadnjih 10 - 15 minuta otkrijte da poprime lijepu zlatnu koricu.
