
Ovaj talijanski recept je "melem za svako nepce"... topi se u ustima, a okus se još dugo pamti...
Za 4 osobe
Vrijeme pripreme i pečenja: 60 minuta
- 25 dag cannellona (jedan paket)
- 50 dag ricotte ili svježeg kravljeg sira
- 25 dag blitve – nasjeckane
- 20 dag slatkog vrhnja
- 20 dag gorgonzole – nasjeckana na komadiće
- 1 jaje
- 1 režanj češnjaka
- bijeli papar
- sol
- parmezan
Cannellone kuhajte u vreloj posoljenoj vodi dvije minute, tek toliko da upiju malo vlage pa ih ocijedite. U zdjeli pomiješajte očišćenu, opranu i nasjeckanu blitvu, ricottu, jaje, malo parmezana, protisnuti češnjak, posolite i popaprite. Napunite cannellone i posložite ih u vatrostalnu zdjelu, dodajte komadiće gorgonzole. Zalijte slatkim vrhnjem, poklopite vatrostalnu zdjelu i pecite u pećnici 30-tak minuta. Zatim otklopite i pustite da se zapeku još 10-tak minuta.
*umjesto gorgonzole možete upotrijebiti i mozzarellu.