
Bruskete svi vole – pitanje je samo s čime... svako ima svoju omiljenu... Ako imate paradajz, maslinovo ulje, češnjak i kruh – definitivno imate najbrže i najfinije ljetno predjelo. Tu kreativnost definitivno dolazi do punog izražaja... bruskete samo sa paradajzom i bosiljkom, sa paradajzom i fetom, sa inćunima, sa mozzarelom i rukolom, sa povrćem, pršutom i tapenadom, lososom, tunom, škampima i kozicama, tikvicama, pečenim paprikama, gljivama ili ratatuli bruskete (s povrćem)...
Po osobi 2 šnite kruha
Vrijeme pripreme: 15 minuta
- kruh (odstojan barem jedan dan) narezan na šnite
- paradajz ili mini paradajz (narezan na kockice)
- feta (narezana na kockice)
- bosiljak (nasjeckan)
- češnjak (sitno nasjeckan)
- crne otkoštene masline (sitno narezane)
- maslinovo ulje
- krupna morska sol
Narežite kruh na šnite debele 1 cm. Kratko ih prepecite na grillu, tavici ili ploči, natrljajte ih češnjakom i maslinovim uljem. Rasporedite po njima sitno narezane kockice paradajza, fetu narezanu na kockice, nasjeckane masline, pospite origanom i krupnom morskom soli. Ukrasite bosiljkom. Dobar tek!