Napravite ovu jednostavnu i ukusnu bosansku pogaču - listaru - pogaču koja je baš fora jer se lista... Tako je to radila moja svekrva Badema iz Sarajeva, a uz travnički ili sjenički sir, mi smo je obožavali... Najfinija je kad je još topla...
- 1 kg brašna (pola glatkog, pola oštrog)
- prašak za pecivo ili soda bikarbona
- 1 šalica kiselog mlijeka
- mlaka voda
- ulje
- sol
S prosijanim brašnom izmiješajte prašak za pecivo i sol, dodajte kiselo mlijeko i mlaku vodu te zamijesite glatko tijesto. Stavite ga na drvenu radnu plohu posutu tankim slojem brašna i dalje ga mijesite i premazujte uljem. Ovaj postupak ponavljajte nekoliko puta. Na kraju tijesto oblikujte u pogaču, stavite u nauljeni okrugli kalup i pecite.
*Ulje možete zamijeniti otopljenim putrom, ukusna je i jedna i druga.