Još jedno starinsko jelo - zapečene krpice sa šunkom - prefino!
Za 4 osobe
Vrijeme pripreme, kuhanja i pečenja: 60 minuta
- 35 dag krpica
- 15 dag šunke (sitno narezana)
- 5 dag špeka (sitno narezana)
- 1 luk (sitno nasjeckani)
- ulje
- prezle –za kalup
- sol
- papar
Za preljev:
- 3 - 4 jaja
- 1,5 dl mlijeka
- 1,5 dl kiselog ili slatkog vrhnja
- malo naribanog muškatnog oraščića - prema želji
Skuhajte krpice ili neku drugu tjesteninu al dente. Zagrijte pećnicu na 180C. Na malo ulja podinstajte luk i dodajte sitno narezanu šunku i špek te kratko podinstajte. Dodajte skuhane krpice, pomiješajte i prelijte u nauljenu vatrostalnu zdjelu posutu prezlama. Pecite u pećnici petnaestak minuta pa prelijte izmiješanim jajima, muškatnim oraščićem s mlijekom i vrhnjem, posolite i popaprite te vratite u pećnicu i pecite još dvadesetak minuta dok zarumeni. Ako volite laganiji okus jela, krpice zapecite samo sa šunkom, a špek izostavite.