Ovo je stan o kakvom mašta svaki DJ

| Design |

Project FJ House
Editor's pick by Tea Filipović

Tea Filipović, urednica Design, Lifestyle i Culture rubrika na Wall.hr portalu

Biti DJ nije samo profesija s kojom se možete baviti kao strastveni ljubitelj glazbe – biti DJ znači živjeti drugačijim stilom života, a drugačiji stil života zahtjeva i pomalo drugačiji životni prostor. Ako ništa drugo, potreban vam je prostor za DJ pult.

Projekt FJ House, odnosno moderan stan od 135 kvadratnih metara, dizajnirao je brazilski dizajnerski studio Guilherme Torres specijalno za DJ-a iz São Paula koji je želio svoj posao spojiti sa životnim prostorom.  Stan kojeg je vlasnik otkupio bio je dizajniran u stilu 80-ih, no u dogovoru s dizajnerima, odlučili su potpuno oguliti stan i početi u dizajniranju novog od golih betonskih zidova.

Projekt FJ House
Projekt FJ House

Kuhinja koja je integrirana s dnevnom sobom zauzima prostor koji je prethodno dizajniran za hodnik i kupaonicu. Sva je stolarija u stanu dizajnirana od strane arhitekta, a najbolji aspekt samog dizajna interijera je taj što je postignut high-low“ efekt – stan djeluje puno luksuznije nego što je zapravo u njega uloženo.  Naprimjer, DJ pult je zamišljen i napravljen od aluminijskih ljestvi koje su u horizontalnom položaju dobile sasvim novu svrhu.

Cijela linija namještaja slijedi skroman stil inspiriran 70-im godinama, a trešnja na vrhu šlaga svakako je glavna spavaća soba u kojoj se nalazi izazovna tamna kada zbog koje bismo poželjeli biti DJ barem na jedan dan.

Projekt FJ House
Projekt FJ House