Kalamota Island Resort by Karisma - mjesto gdje je lako uživati u životu

| Design |

Kalamota Island Resort by Karisma
Editor's pick by Tea Filipović

Tea Filipović, urednica Design, Lifestyle i Culture rubrika na Wall.hr portalu

Ako želite svoju bolju polovicu razveseliti romantičnim odmorom koji neće biti dosadan već ispunjen mnogim sportskim aktivnostima u predivnoj i netaknutoj prirodi, odvedite ju/ga na Koločep, otok prekoputa Dubrovnika u Kalamota Island Resort by Karisma.

Kalamota Island Resort by Karisma je hotel koji se nalazi na samoj obali uz luku na otoku Koločepu, našem najjužnijem naseljenom otoku od svega 2,5 kvadratna kilometra kojeg lokalno stanovništvo naziva i Kalamota. Od Dubrovnika ga dijeli svega 30 minuta vožnje brodom, a na samom otoku koji broji 250 sunčanih dana godišnje i 160 stanovnika, ne postoje prometnice osim betonskog puta koji spaja dva naselja.

Kalamota Island Resort by Karisma
Kalamota Island Resort by Karisma

Ono što ovaj hotel čini drugačijim od ostalih, osim svoje izvanredne prirodne ljepote i nasadom palmi, naranči i maslina, jest da ugošćuje samo parove, odnosno odrasle punoljetne osobe. Osoblje i okruženje u kojem boravite isprepleteni su kako bi stimulirali sva osjetila svakog pojedinog gosta, ali da se pritom i zabavite i opustite. Romantično utočište koje Kalamota Island Resort by Karisma pruža i niz aktivnosti kao što su planinarenje i istraživanje prirode, vožnja kajakom te škola ronjenja zbog kojih ćete moći otkriti nevjerojatne prizore poput netaknutih špilja i kristalno čistog mora.

Kalamota Island Resort by Karisma
Kalamota Island Resort by Karisma

Sam hotel je potpuno renoviran 2014. godine, a nadogradnja i potpuni kraj radova dogodio se ove godine kada je u punoj funkciji. Hotel broji 144 soba i apartmana  koji se nalaze u unutar borove šume, a inspirirani su bojama i oblicima koji ih okružuju. Spa centar i teretana nude razne oblike opuštanja uz grijani bazen i whirlpool.

Unutar samoga resorta nalaze se čak 4 restorana, 2 lounge bara i 3 bara koji nude gotovo sve što poželjeti možete, pa čak i večerati u vili (Villa Lovor) okruženoj palmama, staroj gotovo 100 godina. Osim što ćete svoj zasluženi odmor i mir pronaći u povezivanju s prirodom, končano ćete moći svoje slobodno vrijeme kvalitetno provesti i s osobom koja vas čini sretnom/sretnim.

Kalamota Island Resort by Karisma
Kalamota Island Resort by Karisma