Kako dom učiniti ljepšim mjestom u vrijeme jeseni?

| Design |

Editor's pick by Tea Filipović

Tea Filipović, urednica Design, Lifestyle i Culture rubrika na Wall.hr portalu

Promijena godišnjih doba, pogotovo prijelaz iz ljeta u jesen, daje vam savršen izgovor za kupnju novog namještaja, obnovu dekora i nabavku ukrasa koji će unijeti svjež ugođaj u vaš toliko voljeni dom. Bilo da želite malu ili veliku promijenu, pripremili smo vam 5 savjeta kojih biste se trebali pridržavati imate li namjeru postići željeni cilj - savršen jesenski dom. Prije nego što počnete sa samim renoviranjem i dekoriranjem, važno je imati nekoliko stvari na umu.

1. Dodajte dubinu

Jednostavan način da ponovno oživite sobu jest da jedan zid obojate u hrabru i odvažnu boju. To će odmah dodati dubinu i vašem namještaju dati priliku da se istakne u novoj prostoriji.

2. Nemojte biti neorganizirani

Vaša spavaća soba trebala bi biti poput svetišta, stoga ju nemojte gušiti neredom u kojem garantirano nećete moći opustiti i odmorite. Dekor svedite na minimum i uložite u okvir kreveta koji može poslužiti i kao jedinica za pohranu kako biste pojednostavili sveukupan prostor.

3. Dodajte teksturu

Uključite različite teksture u svakoj sobi, od vunenog kauča i mekih jastuka do čupavog tepiha. Vaš će dom trenutno postati udobniji i privatniji.

4. Nemojte dodavati masivan namještaj

Da biste stvorili otvoreniji prostor, odlučite se za namještaj s elegantnim linijama koje imaju manju vizualnu težinu. Izbjegavajte čvrste, masivne komade namještaja koji će sobu učiniti puno zatvorenijom nego što ona doista jest.

5. Dodajte boje

Čak i ako je većina vašeg prostora u neutralnom tonu, ne isključuje mogućnost dodatka boje. Neobičan sat ili slika mogu biti ključni za stvaranje one domaće atmosfere za kojom svi žudimo u vlastitim domovima.