Tko kaže da jednosoban stan ne može biti prostran?

| Design |

Editor's pick by Tea Filipović

Tea Filipović, urednica Design, Lifestyle i Culture rubrika na Wall.hr portalu

E pa taj koji to kaže - laže! Ili nije pročitao niti jedan naš članak o maleni stanovima. Iako su nam svi mali stanovi o kojima smo pisali jako dragi, ovaj nas je jednosoban stan doista posebno oduševio iako dolazi s jednom blagom prednošću...

Smješten u središtu Gothenburga u  Švedska, ovaj mali, ukusno renoviran studio apartman čini sve kako bi bio ugodan dom. Jednosoban stančić u studentskom dijelu grada ima mnogo šarmantnih značajki kao što su stari drveni podovi, savršeno očuvana kaljeva peć, renovirana kuhinja i mali balkon. Spomenuta blaga prednost koja ovaj maleni stan pretvara u prostran jest visina stropa od čak tri metra. Klasična Ikea kuhinja s opremom koja podsjeća na umjetnička djela te stilskom mješavinom sivih i bijelih tonova s mogućnošću prigušivanja reflektora za idealnu rasvjetu, nudi se savršen prostor za eksperimentiranje.

U dijelu stana gdje se nalazi blagovaonica ima mjesta za četiri osobe uz veliki prozor s pogledom prema dvorištu i na privatni balkon. Soba je dovoljno velika za veliki kauč, krevet, televizor, namještaj za pohranu i ostali namještaj. Veliki prozor i ostakljena balkonska vrata otvaraju se prema dvorištu i čine prostor svijetlim i prozračnim. Terasa je posebno blago koje skriva ovaj stan. Mala i jako primamljiva, ograđena ogradom od kovanog željeza nudi pogled mirno dvorište i prekrasano mjesto za kontemplaciju.