Wanderlustice Ivy&Gabi predstavljaju: Lana's Duckass i svoju prvu ilustraciju!

| Travel |

"Wanderlust - biti i putovati" by Ivy&Gabi

Ivana Širić i Gabrijela Nujić, magistrice filozofije i komunikologije, nerazdvojne su prijateljice koje dijele istu strast – obožavaju putovanja, vole život i iz njega izvlače samo ono najpozitivnije! 

Ivy&Gabi + Lana's Duckass Illustrations

Duck – patka, Ass – guza... Pačja guza?!

Ovaj smo se tjedan družile s jednom jaaaako simpatičnom curom koja je usko povezana s putovanjima i izradom suvenira – jaaaako simpatičnih suvenira! Njezin se brend  zove Lana's DuckAss... Hmm..

Možda „DuckAss“ frizura koja je bila popularna 50-ih godina? Ili pak „duckface“ – lagano uvučeni obrazi, poluotvorene usne i opuštena brada? „Ma neeee“, kaže Lana. „DuckAss –Dućkas!“ Ahaaa!!! A tko je Lana i što je Lanin Dućkas pročitajte u nastavku...

Lana Hudina je mlada i talentirana, diplomirana produkt dizajnerica iz Zagreba. Otkad zna za sebe crta, črčka i boja pa je tako i na fakultetu crtkarala po skriptama i bilježnicama. Crtica po crtica, skica po skica i njezine su bilježnice bile pune simpatičnih likova u različitim pozama. Oni su se penjali na predimenzionirane predmete, bavili raznim sportovima ili ljenčarili u kutevima bilježnica. Kako su njima svi bili oduševljeni te ih naručivali kao odličan poklon za rođendane ili kakve druge prigode, 2008. godine Lana je otvorila svoj Dućkas. Njezini Čovječuljci, Mali ljudi, Likići kako ih ona naziva, jednostavnih linija i dobroćudnih lica, odmah su zadobili naklonost kupaca.

Lana i Gabi

Mi smo Lanine čovječuljke zamijetile u jednoj Zagrebačkoj suvenirnici. Na majicama, magnetima, šalicama, podlošcima za čaše, kasicama, kišobranima bili su simpatični hrvatski izumitelji sa svojim izumima te najpoznatije znamenitosti grada Zagreba.

Suveniri na kojima su Edvard Slavoljub Penkala s penkalom, Faust Vrančić kako skače s padobranom, David Schwarz i njegov zračni brod, Ivan Vučetić s daktiloskopom, Ivan Vukić i torpedo, Nikola Tesla s višefaznim sustavom izmjenične struje, Ante Šupuk i hidroelektrana, Franjo Hanamani s električnom žaruljom, Josip Belušić i brzinomjer te Marcel pl. Kiepach i brodski kompas sjajna su promocija Hrvatske koja čuva uspomenu na velike hrvatske znanstvenike i izumitelje. 

Lana's Duckass Illustrations

Lana se trudi radi promovirati ljepote Zagreba kroz znamenitosti grada. Zagrebačka katedrala, Zrinjevac, kula Lotrščak, uspinjača, Maksimir, Mirogoj, Medvedgrad, Jarun, Cibonin toranj i 16. Meridijan su idealan poklon koji turisti mogu ponijeti iz Zagreba. Ove suvenire kupuju ljudi iz cijelog svijeta – Australija, Island, Japan, Norveška, Amerika, Kanda, Argentina i Afrika samo su neke od države gdje su Čovječuljci otputovali.

Lana's Duckass Illustrations

Kako Lana sve svoje crteže stvara ručno, sasvim jednostavno, olovkom na papiru, bez ikakvih obrada, Lana može nacrtati što god poželite. Poanta svakog njezinog crteža je da imate nešto unikatno i personalizirano. A kako smo nas dvije oduševljene njezinim radom, poželjele smo imati svoje likove. Naravno, zamislile smo dvije curice kako putuju svijetom sa znamenitostima naših najdražih gradova. Lana je s oduševljenjem prihvatila ovaj zadatak i odmah se bacila na skiciranje.

Kako nastaju crteži?

1. Ključne smjernice i fotke: Ivana i Gabi u Moskvi na Crvenom trgu a u pozadini Katedrala Vasilija Blaženog. Slikica je tu.

Fotografija

2.Skica: Lana je skicirala sliku sasvim jednostavno na papiru s olovkom.

Skica

3. Uređivanje: skicu Lana boja vodenim bojama, nakon toga još dodaje, ispravlja i dorađuje detaljčiće.

4. Slika: Wooow! Pa to smo nas dvije! (Naša prva reakcija)

Završen crtež

Nagradna igra

Nagrađujemo vas sa dvije šalice po izboru iz webshopa  (klik na link)! Što treba napraviti?

Na facebook stranici Wall.hr-a u komentarima ispod članka osmislite imena curicama sa slike! Najorginalnije nagrađujemo šalicom po izboru - pobjednik/pobjednici bit će proglašeni u idućoj kolumni u petak 15.1.2016.

Lana's Duckass Illustrations - šalice