Wanderlustica Ivy javlja kako Božić izgleda u Londonu!

| Travel |

"Wanderlust - biti i putovati" by Ivy&Gabi

Ivana Širić i Gabrijela Nujić, magistrice filozofije i komunikologije, nerazdvojne su prijateljice koje dijele istu strast – obožavaju putovanja, vole život i iz njega izvlače samo ono najpozitivnije! 

Gdje su Wanderlustice?!

Koliko god to čudno zvučalo, na trenutak su se odlučile razdvojiti. Ivana je odlučila iskusiti London za vrijeme blagdana te nam javlja dojmove londonske božićne bajke. No što se sve može raditi i kako provesti vrijeme u pravom božićnom duhu? Kad je London babyyyy u pitanju, inspiracija je na svakom koraku. Božićne pjesme, svjetlucavi ukrasi, tematski pubovi, engleski čaj, britanska uglađenost...je l' potrebno dalje nabrajati? Potrebno je? Ok! Božićni sajmovi i koncerti, klizališta u velebnim parkovima, božićni vilenjaci, Santa Clause! A što Ivana radi? Uživa, naravno! A evo i kako...

Božić u Londonu by Wanderlustice (i Ivanina sestra Ina)

Čarobni ugođaj koji pružaju klizališta nikoga ne ostavlja ravnodušnima. London pruža svim svojim posjetiteljima uživanje na desetak klizališta na prekrasnim lokacijama – od onoga smještenog kod London Eyea, London Towera, Natural History Museuma pa sve do najljepšeg klizališta u Hyde Park Winter Wonderlandu. Uživancija.

Božić u Londonu by Wanderlustice

Nakon klizanja, najljepše je popiti topli napitak. Iako su Britanci poznati po čaju, pravi ovisnici o kofeinu znaju kako pronaći najbolju božićnu kavu. Kava je kava, a Starbucks je Starbucks! Koliko god se trudila probati kavu u nekom drugom caffeu, uvijek završi na tome da ispijam kavu iz Starbucks šalice. Ovaj put iz božićne šalice - toffe nut late i gingerbread latte. Mmmmm... Nakon kave slijedi šetnjica do Trafalgar Squera gdje se održava božićni sajam. Kolačići, pjesma, nasmijana lica, punč i božićni koncerti za pravi ugođaj. Totalno britiš. Naravno, ni putovanje, a ni blagdani ne mogu proći bez shoppinga – ipak je vrijeme darivanja. Gdje kupiti poklone? Soho! Šetnja kroz svjetlucave ulice budi posebnu blagdansku euforiju...Lovely!

Božić u Londonu by Wanderlustice

A gdje nakon shoppinga? Vrijeme je za odmor – u božićnom duhu, naravno! Londonski tradicionalni pubovi već su svima jako dobro poznati. Mjesto gdje se možemo opustiti uz tradicionalnu britansku hranu i vrhunsko pivo. Ali kako se odlučiti u koji pub otići? U "najbožićniji" od svih pubova – The Churchill Arms pub koji je i iznutra i izvana velikaaaa božićna čarolija. Vrijeme je za uživanje!

Dragi naši putnici, Wanderlust tim Vam želi SRETAN BOŽIĆ i puuuuno novih putovanja u novom ljetu!

Božić u Londonu by Wanderlustice