Sve što trebate znati kada putujete u Tokijo

| Travel |

"Wanderlust - biti i putovati" by Ivy&Gabi

Ivana Širić i Gabrijela Nujić, magistrice filozofije i komunikologije, nerazdvojne su prijateljice koje dijele istu strast – obožavaju putovanja, vole život i iz njega izvlače samo ono najpozitivnije! 

Tokyo
Tokio
 1. Shibuya crossing najprometnije je svjetsko raskrižje gdje svakih sat vremena prođe sto tisuća ljudi. Onak' woooow! Omiljeni kvart mlađe japanske populacije, središte zabave, shoppinga, restorana i klubova. Mi smo se usudile prijeći cestu, usudite se i vi! 
  Wanderlust by Ivy&Gabi in Shibuya
 1. Igraonice u Tokyu su jako popularne. Osim što su jedno od rijetkih mjesta u Tokyu gdje legalno smijete konzumirati duhanske proizvode, u ovim luuuudim prostorijama možete provesti sate i sate, ali i izgubiti yene! Nas dvije smo ispale blesave, izgubile novce i nasmijale se do suza! 
  Wanderlust by Ivy&Gabi playing games in Tokyo
 1. Ludi tematski restorani u Tokyu su jako popularni – što luđe i šarenije, to bolje! Naravno, nas dvije nismo mogle odoljeti da ne posjetimo bar jedan a odlučile smo se za Harajuku Monster koji je uređen kao da je cijela paleta tempera slučajno eksplodirala, a ludi Japanci su rekli „to je to“
  Tematski restorani u Tokiju
 1. Shopping je priča za sebe! Sa svih strana prodavačice proizvode neartikulirane zvukove koji zvuče nekako ovako – „asejbaseeeee“ a pretpostavljamo da to znači „izvolite“ ili nešto tome slično... Odjeća je blještava, pufasta, šarena...ako tražite nešto za maskembal , na pravom ste mjestu! 
  Wanderlust by Ivy&Gabi - shopping in Tokyo
 1. Karaoke u Japanu su genijalna stvar za Gabicu. Zašto? Zato što Gabica voli pjevati, ali kad ona pjeva to zvuči ovako nekako – „Atašiva ašišavaaaaaaa, tuu nu ši o i miiiiiii“ otprilike! Sjećate se onog crtića Candi?! Mi se sjećamo, to smo pjevale, nitko nas nije čuo i bile smo sretne! 
  Karaoke
 2. Free tour u Japanu je nešto posebno zato što je Japancima jako stalo do toga nam približe svoju kulturu i način života potpuno besplatno. Japanci će se uvrijediti ako im pokušate platiti!!! Mi smo imale privatnog vodiča koji nam je vrlo rado pokazao cijeli grad, pričao zanimljive priče i slikao nas kao profesionalni fotograf – potpuno besplatno! Nakon toga smo se odlučile na grupnu turu gdje su nas vodiči obukli u gejše i na takav način su nam dočarali kulturu! Cool!  
  Free tour u Japanu
 3. Sensoji hram najstariji je hram u Tokyu. Ok, znamo...zvuči dosadno! Ali bilo je sve, samo ne dosadno! Pogledajte našu mini reportažu i uvjerite se sami!
Wanderlust by Ivy&Gabi in Sensoji temple
 1. Sumo borci su prave zvijezde u Japanu! Ivy si je našla pravoga muškarca – 300 kila žive vage, od toga 200 kila mišića! Toliko je muževan da čak i u tangama izgleda zamamno. Grrrr! Šalu na stranu, sumo borci su jako cijenjeni , zaista su zvijezde Severininog kalibra! 
  Sumo borci
 1. Capsule hosteli su japanski izum u svijetu jeftinog hotelskog smještaja i fora su za isprobati ako niste previše klaustrofobični. Nas dvije imamo mali problem sa skučenim prostorima, ali nismo mogle odoljeti a da ne prespavamo u „kovčezima“ veličine 1x1 m. Bilo je fora i opet bi to ponovile!  
  Capsule hosteli
 1. WC i papučice – obujete svoje toaletne papučice, upalite si opuštajuću glazbicu, ugrijete dasku na ugodnu temperaturu, sjednete i priuštite si spa tretman na toaletu. Gdje to ima? U Japanu! 
  WC i papučice