Proizvodi najboljeg hrvatskog poljoprivrednika sada i u dm-u

| Tech |

U potrazi ste za domaćim ajvarom, namazom od jabuka i tikve te pekmezom od šljiva? Najbolji izbor pronaći ćete u dm-u pod etiketom „OPG Veselić" koja se osim ekološkim uzgojem u  u Novom Selu Palanječkom u okolici Siska, ponosi i vlasnikom proglašenim za najboljeg poljoprivrednika godine - Ivana Veselića. Između 50 kandidata za najboljeg poljoprivrednika, 23-godišnji Ivan je osvojio glavnu nagradu te mogućnost da svoje proizvode prodaje u čak 60 poslovnica dm-a diljem Hrvatske. 

„OPG Veselić" obiteljski je posao kojim su se počeli baviti 2005. godine ekološkim uzgojem jagoda na samo 0,25 hektara zemlje što se pokazalo iznimno uspješnim, stoga je obitelj odlučila svoju ekološku proizvodnju proširiti. Tako se sada uz bogati ekološki uzgoj, bave i agroturizmom, odnosno ekoturizmom kojeg su sagradili unutar stare obiteljske kuće Ivanova oca Gorana u parku pridode Lonjsko Polje uz rijeku Savu. 

Na imanju Ekoturizam Veselić u selu Mužilovčica pružamo usluge smještaja u autohtonim posavskim sobama, tradicionalnu hranu pripremljenu od ekoloških namirnica, domaće eko sokove, rakije i moslavačko vino. Također je moguće organiziranje proslava i jednodnevnih izleta do 50 osoba te prezentacija i degustacija naših proizvoda u Kušaonici ekoloških proizvoda gdje si svatko može kupiti zdravi, slatki poklon za svoju obitelj ili za vlastiti gastronomski užitak“, piše na službenoj web stranici OPG-a Veselić.

OPG Veselić - Ajvar

Za svaki proizvod kažu da „baš svi članovi obitelji Veselić sudjeluju u njegovom stvaranju“. Tako su stvoreni fini pekmez od šljiva, namaz o jabuka i tikve te ajvar od kojih svatko ima svoju priču - što mama Veselić ne šljivi, kako seka Veselić najviše voli jesti pekmez, bakinu mudru izreku ili gdje bi tata Veselić više volio da su ove šljive završile; zatim na što braci Veseliću miriše ovaj namaz, kome se nasmiješi brk kad ga proba ili tko su mamina dva najdraža zlata te na kraju, što braco Veselić voli tegliti, kako nastaje odličan ajvar, što tatu više veseli od jedne bočice ajvara ili što seka Veselić preporuča umjesto mazanja kremicama za ljepotu…

Od siječnja ove godine sve proizvode možete kupiti u dm prodavaonica i biti sigurni da se radi o vrhunskom hrvatskom proizvodu potpuno ekološke proizvodnje. U slast!

OPG Veselić - Pekmez od šljiva i Namaz od jabuka i tikve