10 pravila za uspješan dan u uredu

| Tech |

Ured i kolege su drugi dom i obitelj. To je mesto gdje provodimo i više od 8 sati dnevno, a naše kolege su ljudi koji svakodnevno moramo gledati te stoga bi bilo dobro pripaziti na ovih 10 pravila, kako bi radni dan prošao uspješno.

1. Sačuvajte primjereno ponašanje
Svatko tko je loše raspoložen ne može normalno komunicirati sa svojim kolegama, bez obzira kako se osjećate i koga u uredu volite, a koga ne. Pristojno i ljubazno ponašanje govoriti o vašem odgoju i ozbiljnosti, jer lošem raspoloženju i neljubaznosti nije mjesto u uredu.

2. Točnost je vrlina
Tramvaj je kasnio, promet je opet bio nemoguć, dijete nije htjelo ići u vrtić... Budimo iskreni, u uredu su svi odrasli i svi se sreću s istim problemom te smo definitivno prestari za pružanje i slušanje isprika. Neočekivano se uvijek može dogoditi, međutim svi imamo one 'zloglasne' osobe u uredu kojima se neočekivano događa prečesto. Nemojte biti jedni od njih. Točnost pokazuje poštovanje te toga i pridržavajte.

3. Čistoća
Postoje dva mjesta koja svi želimo pronaći čistima, a to su wc i kuhinja te iz nakon korištenja takvima i ostavite, čistima.

4. Neugodni mirisi
Žurili ste na posao ili ste odlučili otići biciklom. Na pauzi ste otišli do teretane možda? Bez obzira na sve pripazite da ste uvijek ugodnog mirisa, jer nitko ne želi provesti 8 sati s nekime kome bi tuš bila dobra ideja. U uredu uvijek družite dezodorans za svaki slučaj.
Ista stvar vrijedi i za parfeme. Nemojte pretjerivati i pretvoriti ured u mirisnu kupku, jer mnogima to smeta. Ako vam je parfem potreban odabirite lakši dnevni parfem, a onaj poseban sačuvajte za privatno vrijeme i izlaske.

5. Stišajte ton
Ovo vrijedi od razgovara na telefonu pa do komunikacije s kolegama. Pripazite na svoj ton dok telefonirate. Isto tako nemojte dozivati kolege preko prostorije već ustanite i odite do osobe koja vam je potrebna. Ako u uredu slušate glazbu pripazite na glasnoću.

6. Nemojte biti naporni
Ako vam je potreban kolega ili imate pitanje, a osoba ne reagira na vas isti trenutak, jednostavno pričekajte i nemojte biti nametljivi ako vam ne gori pod nogama. Vaše kolege također rade.

7. Kava
Pobrinite se da kafe aparat ostavite čistim i spremnim za druge. Ako ste popili zadnju šalicu kave, bilo bi u redu da nadopunite aparat s vodom ili kavom, ovisno čega više nema.

8. Razmislite prije nego li isprintate
Je li vam stvarno potreban cijeli Internet isprintan na papiru? Zaštitite okoliš i živce vaših kolega te printajte samo ono što vam je uistinu i potrebno za rad.

9. Pripazite što jedete
Ako jedete u uredu trebali bi paziti na odabir hrane. Nema ničeg goreg nego ispuniti ured mirisom ribe ili pržene hrane. Isto vrijedi i za luk. Sačuvajte takve vrste obroka za neko drugo vrijeme.

10. Ne uzimajte od svojih kolega bez pitanja
Ovo pravilo vrijedi od kemijske olovke pa sve do onog jogurta u frižideru.