Za uspjeh je potrebna minimalna promjena

| Tech |

Instagram / @carodaur

Instantan uspjeh na poslu bez puno truda? Zvuči kao odgovor na sve vaše želje. Sve što trebate napraviti je promijeniti stav oko nekoliko jednostavnih stvari, a mi ćemo vam reći kako to postići uz 5 jednostavnih savjeta.

Iako u početku može zvučati neobično, vaš stav ima veliki utjecaj na vaš um, vaše ponašanje, samopoštovanje i postupke. Na primjer, različite su studije pokazale da se možete osjeti sretnijima sako se prisilno smijete, jer mozak kombinira različite fizičke podražaje s određenim emocijama.

Cijela stvar, naravno funkcionira i s vašim samopouzdanjem. Zato vam donosimo 5 trikova zahvaljujući kojima ne morate ništa napraviti, već samo promijeniti svoj stav zahvaljujući kojem ćete dobiti više samopouzdanja te postati uspješnijima.

1. Raširite se
Sljedeći put dok čekate sastanak ili intervju za posao, umjesto da se stisnete na stolici i prekrižite noge, jednostavno se raširite. Sjednite samouvjereno i čvrsto stavite noge na pod u širem raskoraku, a ruke prekrižite iznad glave.
Kada tijelo zauzme ovaj položaj, oslobađa se više testosterona, dok se razina hormona kortizola (uzročnik stresa) smanjuje. Kada dođe vrijeme za sastanak ili intervju, osjećat ćete se sigurnijima.
Istu stvar možete prakticirati prije bilo kojeg stresnog trenutka, pa čak i prije započinjanja dana, kako bi sigurnije krenuli u akciju.

Instagram / @carodaur

2. Aktivno slušajte
Često klimamo glavom kada se s nečime slažemo o čemu naš sugovornik priča, a to često radimo nesvjesno. Od sada činite to namjerno kada sljedeći put budete slušali kolege na poslu. S tim činom djelovat ćete otvorenije te pokazati razumijevanje o određenoj temi. Klimanje glavom spriječit će i nastanak sukoba uzrokovanih stresom jedne ili druge strane.
Isto tako, klimanje glave pomoći će onim stidljivima da se usude reći svoje mišljenje, a vi ćete biti upućeniji u događanja oko vas.

3. Promjena smjera
Ne znate što napraviti? Desila vam se blokada? Sve štop trebate napraviti je doslovno se vratiti par koraka unatrag. Zvuči čudno, ali je znanstveno dokazano. Neuobičajeni koraci unatrag pokreću mozak te ga stavljaju u fazu rješavanja problema. Jednostavno zakoračite par puta unatrag kako biste dobili bolji pregled i jasniju sliku problema s kojim se suočavate.
Ako pak razmišljate o viziji koju skoro pa možete dokinuti, nagnite se prema naprijed. Korištenjem senzora pokreta, istraživači su otkrili da kada razmišljamo o svojoj budućnosni, naše tijelo naginje se prema naprijed.

Instagram / @rosiehw

4. Težina
Prestani žvakati na olovku dok razmišljate ili piskarati po papiru! Umjesto toga, uzmite punu bočicu vode ili još bolje uteg ga držite u ruci. Zašto? Istraživači su otkrili da su ljudi koji su držali nešto teško u ruci, automatski su davali više značaja svojim mišljenjima i rješenjima određenih situacija, od onih ispitanika koji su držali lagan objekt u ruci. Mozak izjednačava fizičku težinu s važnosti određenih mišljenja.

5. Gledajte sugovornika u oči, ali kako?
Nikada ne znate gdje gledati kada razgovarate s potpunim strancem? Ako dugo gledate svog sugovornika u oči i praktički zurite, to može djelovati previše nametljivo. Ako pak stalno skrećete pogled, djelovat ćete nesigurnima. Pa što onda napraviti
Za početak odgonetnite boju očiju vašeg sugovornika. Vrijeme koje vam za to treba, idealno je za početno vrijeme gledanja u oči. Kada odgonetnete boju, skrenite pogled. Korištenjem ovog trika nećete biti previše nametljivi, a opet nećete djelovati nesigurno.
Nadalje, tijekom razgovora gledajte sugovornika u oči oko 60 posto vremena. Malo više kada slušate, a malo manje kada govorite.