Otvoren hotel u kojem su noćili Jackie Kannedy, Sofia Loren, Kralj Edward i Wallis Simpson

| Tech |

Vlatka Pokos vodila je svečano otvorenje hotela
Vlatka Pokos vodila je svečano otvorenje hotela

Ministar Lorencin svečano otvorio investiciju u turizam na Korčuli vrijednu 50 milijuna kuna

Grad Korčula od ove je sezone bogatija za čak tri obnovljena hotela, dijela Korčula Hotela u koje je uloženo preko 50 milijuna kuna, a koji su danas svečano otvoreni. Hotel Korčula De La Ville, apartmani Korkyra Gardens i Hotel Liburna jutros su svečanim događanjem i službeno otvoreni čime je završen prvi ciklus investicije HTP Korčula na ovoj destinaciji čime Korčula dobiva mjesto u turističkoj ponudi koje i zaslužuje.

Svečano događanje se događalo u hotelu Liburna koji je u 80-im godinama izgrađen po nacrtima slavnog hrvatskog arhitekta Bernarda Bernardija rođenog u Korčuli, a koji je ove sezone totalno obnovljen u modernom duhu. 

Na Grand Openingu Hotela Liburna okupili su se brojni uvaženi gosti koji su svojim dolaskom potvrdili važnost ove investicije te značaj koji obnova hotela i rast razine usluge ima na destinaciju Korčule te turizam u Hrvatskoj općenito. Tako je voditeljica Vlatka Pokos imala priliku pozdraviti Ministra turizma, Darka Lorencina, Župana Dubrovačko-Neretvanske županije, Nikolu Dobroslavića, Gradonačelnika Grada Korčule, gospodina Andriju Fabrisa te direktora Hrvatske Turističke Zajednice, Ratomira Ivčića.

Andrija Fabris, Ivana Hatvalić i Nikola Dobroslavić
Andrija Fabris, Ivana Hatvalić i Nikola Dobroslavić

Darko Lorencin, Ministar turizma Republike Hrvatske službeno je prerezao vrpcu ispred Hotela Liburna te rekao nešto više o značaju ove za turizam Grada Korčule, Dubravačko Neretvanske županije i Hrvatske: "Ova investicija nam je vrlo dragocjena jer je HTP Korčula nekada bila poduzeće u državnom portfelju. Danas ono ima strateškog investitora koji je uložio 50 milijuna kuna u tri objekta što je za Korčulu, ali i Hrvatsku iznimno važno. Turizam otoka kao što je Korčula treba počivati na kapacitetima koji imaju visoku kategoriju i koji jamče kvalitetua, hoteli Korčula De La Ville, apartmani Korkyra Gardens i Hotel Liburna su upravo takvi."

Darko Lorencin
Darko Lorencin

Više o samoj investiciji rekla je Ivana Hatvalić, predsjednica uprave HTP-a Korčula "Jako nam je drago da danas stojimo ovdje ispred obnovljenog hotela Liburna i svečano završavamo prvi dio investicijskog ciklusa u Korčula Hotelima. Ovo je samo prvi korak od onoga što namjeravamo ovdje napraviti i to sve sa ciljem podizanja kvalitete usluge, imidža same destinacije i dodatnih sadržaja na otoku. Naravno, za razvoj same destinacije, računamo na podršku Grada Korčule i Turističke zajednice grada."

Svečano otvaranje
Svečano otvaranje

Osim hotela Liburne, svečano su otvoreni i hotel Korčula De La Ville  koji je hotel s dugom i bogatom tradicijom i starim šarmom koji ga prati još od daleke 1912, a u najslavnijim danima posjetili su ga kralj Edward Vlll. i Wallis Simpson, poznata engleska književnica Rebecca West, Jackie Kennedy te Jovanka Broz i predsjednik Josip Broz Tito.

Otvoreni su i apartmani Korkyra Garden koji su se smjestili u mirnoj uvali Zaljeva školjki, a koji su idealni za cijelu obitelj.

Večaras se svečanost otvorenja nastavlja koktelom u hotelu Korčula uz zalazak sunca, izvedbom tradicionalnog korčulanskog plesa Moreška te natupima brojnih izvođača i modnom revijom Marije Cvitanović, Lisce i Marine Lacković.

Hotel Liburna