Coworking - trend ili potreba u Hrvatskoj?

| Tech |

U Hrvatskoj za sada ima pet coworking prostora, u Zagrebu se nedavno početkom rujna otvorio još jedan, BIZkoshnica Coworking u samom centru grada, na Britanskom trgu

Ovaj suvremeno uređen prostor na 200 m2, mjesto je gdje se dijele prostor, znanje i ideje. Riječ je o platformi koja služi za razvoj poslovnih pothvata i projekata, mjesto susreta s klijentima i korisnicima te stvaranja uspješnih partnerstva. Simpatično i vrlo suvremeno uređeno mjesto, smješteno je na adresi Ilica 71 kraj Britanskog trga. Prostor funkcionira tako da se može unajmiti na određeno vrijeme kroz pakete formirane na dnevnoj, tjednoj ili mjesečnoj bazi. Između ostalog, u ponudi je i soba za sastanke, te dvorana za prezentacije koja se također može unajmiti po potrebi.

Raditi kod kuće svojedobno je bio hit kojem su se prilagođavali i bogatiji i siromašniji poduzetnici, ali taj trend očito nije 'legao' svima – što zbog nemogućnosti koncentracije, što zbog nestimulativnog radnog okruženja, što zbog osjećaja izoliranosti od društvene zajednice. U posljednjih deset godina u svijetu, a posljednje tri godine i u Hrvatskoj, počeo se razvijati novi radni koncept – coworking, koji se pretvorio u svojevrsni pokret.

Coworking je suvremeni način rada koji uključuje umrežavanje i obavljanje različitih djelatnosti u zajedničkom prostoru. Coworking prostor koncipiran je u obliku open spacea i razlikuje se od uobičajene uredske okoline. U principu ovakav način prostora namijenjen je radu samostalnih profesionalaca i kreativaca koji nisu stacionirani samo na jednom mjestu. Ovakvo mjesto predstavlja sinergiju različitih djelatnosti koje dijele slične ili iste vrijednosti. Upravo je s tim ciljem kreirana i BIZkoshnica Coworking.

„Iz vlastite potrebe za mjestom na kojem bih i sama radila odlučila sam pokrenuti i realizirati coworking prostor. Mnogo sam istraživala i ovaj princip coworking prostora vidjela sam kao priliku za novim modelom rada. Danas kada je velik broj profesija koje funkcioniraju kao freelanceri, poduzetnici te razni kreativci, smatram da je ovakav način rada idealan. Cilj nam je dakle, skupiti što više različitih vrsta profesionalaca i ponuditi im prostor sa svom uredskom i komunikacijskom infrastrukturom," ističe Mirela Marović Omerzu, osnivačica prostora.

BIZkoshnica je rezultat prepoznavanja svega što malom poduzetniku treba i pružanje potpore onima koji žele produktivnije rezultate u svom poslovanju. U petak 16. listopada 2015. u BIZkoshnica Coworking prostoru u suradnji s Coworking Croatia održat će se Coworking dan otvorenih vrata gdje će osnivačica Mirela Marović Omerzu i Matija Raos iz Coworking Croatia (HDNP) simulirati jedan coworking dan te prezentirati prednosti rada u coworking prostoru. Vrata BIZkoshnice Coworking prostora biti će otvorena cijeli dan, a u 11 sati počinje BIZkoshnica Coworking radionica participativnog uređenja prostora na koju pozivamo sve zainteresirane da se prijave do 14. listopada na email: bizkoshnica@bizkoshnica.biz

Više o BIZkoshnica Coworking prostoru na www.bizkoshnica.biz i Facebook BIZkoshnica-Coworking