Ljeto na Wall.hr-u je bilo uzbudljivo. Jesen će biti još bolja! Evo kratak pregled...

| Lifestyle |

Miro Par - glavni urednik

Svoju karijeru u medijima započeo je 2010.g. aktivno sudjelujući u stvaranju posebnog, flambojantnog izdanja 'Nedjeljnog Jutarnjeg', a za koje piše i neredovitu kolumnu iduće četiri godine. Nakon toga prelazi u 'Telegram Media Grupu', te kao posebni savjetnik radi na stvaranju novog tjednika i portala za društvena i kulturna pitanja. Sve do početka 2017.g. tamo piše i redovitu tjednu kolumnu, a od kraja travnja iste te godine - postaje glavni urednik na Wall.hr. (Tih par mjeseci između ta dva medijska angažmana objavljivao je, uzgred kazano, samo fotografije svog mopsa na Facebooku...)

Kada bi je promatrali unatrag - počeo na jednom manjem, specijaliziranom portalu, zatim malo objavljivao fotografije kućnog ljubimca na društvenim mrežama, pa prešao na novi uzbudljivi projekt pokretanja tjednika i portala, da bi se na kraju skrasio u nedjeljnom izdanju jednog velikog nacionalnog lista - karijera bi mu bila, složiti ćete se, zbilja respektabilna.

Dok su mnogi ovo ljeto provodili na prekrasnim jadranskim plažama, po raznim svjetskim metropolama ili poput našeg 'Dopisnika iz centra' u pustom Zagrebu, daleko najbolje zabavali su se oni koji su proteklih par mjeseci proveli upravo ovdje - na Wall.hr-u!

Tijekom ljeta, naime, na ovom portalu koji upravo čitate i naknadno, nadamo se, lajkate na društvenim mrežama, a gdje je također veoma aktivan i dobro popraćen te donosi i neke zanimljivosti u kraćem formatu koje se ne pojavljuju na samom portalu (kao na primjer ona svjetska ekskluziva videa na kojemu Ćiro Blažević, Emir Hadžihafizbegović i Lepa Brena pjevaju na Sarajevo film festivalu ili, štajaznam, kratak vodić kako se odjenuti za plažu), bilo je toliko kvalitetno napisanih tekstova i obrađenih tema da je u jednom trenutku gužva na portalu bila veća nego i na naplatnim kućicama Lučko...

Slično dakle, kao i na Jadranu, Wall.hr su u iznimno velikom broju posjetili Česi te podržali naš apel da u Hrvatskoj napokon prestanemo podcjenjivati turiste iz te kulturom bogate srednjoeuropske države. Isto tako, podržali su i to da prestanemo izmišljati priče o njihovim ženama, ali to ipak nije nacionalna stvar i nema, jebatga, veze s tim što smo Hrvati, već eto - takvi su svi muškaci.

Popratili smo, nadalje, i jedan od najuglednijih izbora ljepote u Hrvatskoj. Kao medijski sponzor sudjelovali smo u izboru za 'Najsexy Hrvaticu by Štajdi' te napravili intervju s idejnim tvorcem i realizatorom tog projekta, ujedno i prvim Hrvatom koji je fotografirao za 'Vogue' - Boris Štajduharom!

Na izboru je, da vas podsjetim, pobijedila mlada Zagrepčanka Tea Lukić, ali ni naša favoritkinja, atraktivna Lea Martešić, nije loše prošla. Pogotovo uzevši u obzir da su se nakon izbora mnoge modne agencije iz Zagreba zainteresirale upravo za nju, a u pripremi je i određena suradnja s našim portalom.

Kao jedini u državi, da spomenem i to, napravili smo i intervju sa zaposlenikom Amazona Tinom Franovićem koji je dolazio u Hrvatsku tražiti nove informatičke talente za njihove urede u Irskoj. Pitali smo ga tom prilikom može li nam, onako preko štele, zaposliti malog od susjede, a on je rekao da može.

"Ako mali zadovolji sve kriterije, prođe na intervjuu i kasnije se pokaže dobar tijekom probnog razdoblja", dodao je i tako odmah diskvalificirao tog malog čijoj smo mami obećali da ćemo se založiti za njega.

Pisali smo o francuskom predsjedniku Macronu i tome koliko novca troši na šminku, o meču stoljeća između McGregora i Moneya koji nije završio onim tehničkim nokautom kao što su svi drugi mediji prenijeli, već se samo prebacio na modne piste i filmovima koji su obilježili djetinstvo našeg kućnog doktora za film. Sarajevo film festivalu posvetili smo mnoštvo tekstova i poklonili mu mnogo ljubavi, a čestitali smo rođendan i našim dvjema drugim ljubavima: Arnoldu Schwarzneggeru i Claudiji Schiffer.

Primili smo razglednicu iz Rima, podsjetili na jednu staru istarsku plažu i raskrinkali tajnu rekordnog broja noćenja u Rovinju, a pišući o Food film festivalu, a koji organiziramo u zagrebačkom Central parku - Zrinjevcu - lagano privodimo kraju ljeto na našem lijepom portalu.

Kako, naime, i posljednje zrake sunca nestaju te je jakna već par dana obveznio dio naše garderobe, započela je nova školska godina, a u prometu na zagrebačkim ulicama ponovno su zavladale gužve i teško se može pronaći slobodno parkirališno mjesto, pravo je vrijeme da vam najavimo neke nove stvari s kojima ćemo se baviti ove jesenje portalske sezone.

 

Elem, u ovom uzbudljivom razdoblju koje je ispred nas na Wall.hr-u dolazi do dvije značajne promjene i još mnoštvo zanimljivih tema koje nećete pronaći niti na jednoj drugoj internetskoj adresi. Prvo ćemo malo promijeniti rubrike na naslovnoj stranici i dizajn iste kako bi našim mnogobrojnim čitateljima sve bilo preglednije i dostupnije, a onda - kada se budete najmanje nadali - postajemo član Midas mreže zahvaljujući kojoj će se naš uzbudljivi sadržaj prikazivat na više od 90 portala, a vidjet će ga oko 2 milijuna čitatelja.

Što se najavljenih tema tiče, da nabrojim samo neke, pisati ćemo o neobičnom fenomenu da se Taylor Swift ne može nacrtati, o tome kako je nekoć slavna robna marka Abercrombie&Finch pred propasti, o Weekend Media Festivalu, tome kako je Heidi Klum ostvarila suradnju s Lidl-ovom robnom markom te predlažemo neka imena i modele za istu stvar s našim "K-styleom". Naš urednik kulture, Đuro Jelačić, piše nadalje o najgledanijoj seriji na svijetu, a naše dvije relativno nedavno zaposlene djevojke, Viktorija i Antonia, napraviti će veliki životni intervju sa Ćirom Blaževićem.

Čovjekom koji objedinjuje sport i politiku - jedine dvije rubrike kojima se na Wall.hr-u inače ne bavimo!

Intervjua, zabavnih tema i velikih priča biti će, naravno, još mnogo više te ćemo osim ovih nekih upravo najavljenih lifestyle tema svakodnevno donositi i novosti iz svijeta moda, a za koji smo se, eto, specijalizirali.

Eh, da, skoro sam zaboravio: Alis Pečarić Marić će vam unutar svoje stalne rubrike "Čitaj knjigu" i dalje preporučivati knjige koje obavezno morate pročitati...

Čini se stoga, dragi i vjerni čitatelju Wall.hr-a ili osobo koja je slučajno kliknula na ovaj link pa onda ipak odlučila pročitati cijeli članak, da će se slično kao oni preko ljeta, i oni koji su odlučili jesen provesti na Wall.hr-u - mnogo bolje zabaviti od svih onih koji to odluče učiniti na nekim drugim lokacijama, a pogotovo portalima!