Teleći medaljoni pripremljeni na ovaj način, u finim travama su poslastica za sve gurmane. Moji ukućani ih obožavaju, pogotovo uz pire krumpir, a osobno ih skombiniram s velikom zdjelom miješane salate i evo dijetalnog ručka. Meso i salatu uvijek možete spajat, kao i meso i sve povrće, ali ugljikohidrate dodajte samo za one mršave koji ne moraju paziti i naravno, djecu koja moraju jesti raznovrsnu hranu.
Za 5 osoba
Vrijeme pripreme i kuhanja: 25 minuta
- 1 kg telećeg fileta
- 1 mrkva (narezana na trakice)
- 1 korijen celera (narezan na trakice)
- 2 dl bijelog suhog vina
- 2 dl telećeg temeljca
- 2 dl slatkog vrhnja
- 10 dag putra
- ulje
Začini:
- curry
- mažuran
- timijan
- kadulja
- origano
- sol
- papar
Teleće medaljone narežite, istucite, posolite, popaprite pa ispecite na zagrijanoj tavi s malo ulja i malo putra. Maknite ih iz tave i u istoj tavi prepržite mrkvu i celer. Zatim dodajte vino te pustite da malo ishlapi. Podlijte temeljcem, slatkim vrhnjem i dodajte sve začine pa pustite da prokuha. Vratite medaljone u tavu da se povežu s umakom i podinstajte još par minuta.
Dobar tek!