Poanta je preko tjedna kuhati brzo a ukusno! Danas većina žena radi i ne ostaje im baš previše vremena za boravak u kuhinji. Zato su moji recepti namijenjeni i ženama koje rade, jednostavni su, ne iziskuju puno vremena, naravno - provjereni su i nadasve - vrlo ukusni! Jer što vrijedi kuhati a da se ne pojede, da nikome nije fino? Meni je najvažnije da moja djeca jedu raznovrsnu hranu, probaju sve okuse, vole što skuham i jedu s guštom! Guštajte i Vi!
GURMANSKE PLJESKAVICE
Vrijeme pripreme: 45 minuta
- 40 dag mljevenog mesa
- 20 dag sira kačkavalja narezanog na kockice
- 2 jaja
- 2 luka (naribana)
- 2 - 3 češnja češnjaka (protisnuta)
- mljevena crvena paprika
- 2 žlice prezle
- ulje
- sol
- papar
Dobro izmiješajte mljeveno meso sa kockicama kačkavalja, jajima, lukom, češnjakom, soli, paprom i paprikom. Ostavite da smjesa odstoji bar 15 minuta. Zatim vlažnim rukama oblikujte pljeskavice. Pecite ih 10-15 minuta na žaru, grilu ili ih uvaljajte u prezle i pržite u vrelom ulju. Okrenite ih samo jednom hvataljkom i to onda kada rubovi poprime smeđu boju.
SALATA CAPRESE (PARADAJZ i MOZZARELA)
Za 4 osobe
Vrijeme pripreme: 20 minuta
- 50 dag rajčica ili cherry rajčica
- 30 dag mozzarele
- prstohvat origana
- svježi bosiljak
- rukola
- maslinovo ulje
- sol
- papar
Narežite rajčice i mozzarelu na šnite i poslažite na tanjur. Posolite, popaprite, zalijte maslinovim uljem, pospite origanom. Ukrasite listićima bosiljka ili rukole. Po želji možete pokapati i sa malo aceta balsamica.