Za novogodišnje predjelo: Bresaola s ricottom i kozjim sirom

| Wine and dine |

Bresaola sa ricottom
Mama zna by Suzy Josipović Redžepagić

Suzy Josipović Redžepagić autorica je najprodavanije domaće kuharice poslijednjih godina, Mama zna koja uključuje čak 500 slanih recepata. Suzy je ljubav prema kuhanju naslijedila od svoje majke od koje i potječe većina njenih recepata, a svoju ljubav nastoji prenijeti i na svoje tri kćeri. 

Za 4 osobe

Vrijeme pripreme: 15 minuta

  • 20 šnita bresaole (sušene govedine) ili tanko narezanog pršuta
  • 20 crnih maslina
  • 10 dag ricotta sira
  • 10 dag kozjeg sira
  • 2 žličice sušenog vlasca
  • maslinovo ulje
  • prstohvat soli
  • krupni papar
  • za serviranje: zelena salata ili rukola

Pomiješajte kozji sir sa ricottom i par kapi maslinovog ulja, dodajte sol i sušeni vlasac. Ostavite smjesu nekoliko minuta da se prožmu sastojci. Na svaku šnitu bresaole stavite žlicu smjese i zarolajte je kao cigaru ili je stavite u kalup za muffine da se malo posuši i oblikuje poput košarice pa u nju staviti smjesu (kap na slici na naslovnoj stranici). 

Ako bresaolu zamatate u oblik cigare, u sredinu stavite čačkalicu s maslinom. Prema želji pokapajte s malo maslinovog ulja i popaprite te rasporedite po opranoj i posušenog zelenoj salati ili rukoli na tanjur i poslužite.

Napomene:

Rukolu ili neku drugu salatu možete zamotati zajedno sa smjesom ricotte i kozjeg sira unutar rolice.

Također u smjesu možete dodati sitno nasjeckane masline ili krastavce ili papriku.

Bresaolu (sušenu govedinu) već tanko narezanu možete kupiti u Lidlu ili Metrou...