Pole (police od krumpira) - pečene u žaru, na grilu ili u pećnici, svejedno... Možete ih zamotati u foliju da budu sočnije pa pred kraj maknuti foliju i još malo zapeći da korica bude hrskava. Jednostavno jelo, jeftino, a prefino. Izvrsno kao prilog ili samostalno jelo uz vrhnje i salatu.
Za 4 - 6 osoba
Vrijeme pripreme: 5 minute
Vrijeme pečenja: 60 minuta
Temperatura pećnice: 180 -200 C
- 1 – 1,5 kg krumpira
- 10 dag špeka – narezanog na šnite (prema želji)
- mljevena crvena paprika
- maslinovo ulje ili kockice putra
- sol
- papar
Zagrijte pećnicu na 180 ili 200C. Neoguljeni krumpir dobro operite u toploj vodi, obrišite i prerežite po dužini po pola. Posložite na masni papir na lim, začinite crvenom paprikom, posolite, popaprite i pecite dok ne poprime žuto - smeđu boju i dok se gornja kora ne počne odvajati, oko 50 - 60 minuta. Prema želji, pred kraj pečenja, po krumpiru posložite špek narezan na šnite. Pečeni krumpir pokapajte maslinovim uljem ili prema želji na njih stavite kockice putra i poslužite. Po krumpiru možete posložiti i šnite nekog sira npr. trapista, edamera ili gaude. Servirajte još vruće uz vrhnje.