![Rižoto s 4 vrste sira](http://wall.hr/cdn/uploads/850x/2012/10/rizoto-sa-sampanjcem-i-4-vrste-sira-0352.jpg)
Za samo pola sata napravite ovaj prefini talijanski specijalitet: rižoto s 4 vrste sira (tal. risotto ai quattro formaggi) i uživajte u njegovom specifičnom okusu... Ja ga obožavam!
Za 4 - 5 osoba
Vrijeme pripreme i kuhanja: 30 minuta
- 35 dag riže
- 5 dag švicarskog tvrdog sira gruyere ili livanjskog ili paškog (naribanog)
- 5 dag sira fontina ili ementaler ili gauda (narezana na kockice)
- 5 dag gorgonzole – zdrobljene
- 5 dag parmezana (naribanog)
- putar
- 1 luk (sitno nasjeckan)
- 1 l pilećeg temeljca
- 2 dl pjenušca ili šampanjca
- prstohvat cimeta
- prstohvat muškatnog oraščića
- svježi peršin - prema želji za ukras
- sol
- papar
Na zagrijanoj tavici rastopite putar i podinstajte luk. Podlijevajte s vrućim temeljcem. Dodajte rižu i miješajte dok ne zastakli, zatim zalijte šampanjcem. Miješajte dok riža ne upije sav šampanjac, zatim postepeno dolijevajte temeljac, posolite, popaprite, dodajte prstohvat cimeta i muškatnog oraščića uz neprekidno miješanje. Kad je riža gotova (nakon 20-tak minuta), maknite s vatre i dodajte sireve. Promiješajte i ako treba još začinite. Na kraju dodajte komadić hladnog putra. Promiješajte.
Prema želji ukrasite svježim peršinom ili bosiljkom te servirajte uz parmezan.
![Rižoto s 4 vrste sira](http://wall.hr/cdn/uploads/850x/2012/10/rizoto-sa-sampanjcem-i-4-vrste-sira-img-0353.jpg)