Jenostavno, brzo, lagano i jako fino!
Za 4 osobe
Vrijeme pripreme: 15-ak minuta
- ½ kg tjestenine (špageti, penne, široki rezanci...)
- 4 – 5 češnja češnjaka (sitno nasjeckana)
- 2 tikvice (narezane na šnitice, prema želji oguljene)
- 1 prstohvat mljevene čili papričice – prema želji
- korica 1 limuna
- sok ½ limuna
- 10 dag parmezana
- maslinovo ulje
- sol
- papar
Skuhajte tjesteninu u velikom loncu s puno slane vode. U međuvremenu ogulite tikvice (mlađim tikvicama nije potrebno guliti koru) i odstranite im krajeve te pomoću guljača narežite na tanke šnitice. Naribajte limun. U tavi na maslinovom ulju podinstajte čili i češnjak pa dodajte tikvice, promiješajte i nakon minutu dodajte ocijeđenu tjesteninu, koricu i sok limuna, prema potrebi malo maslinovog ulja i nekoliko žlica parmezana pa povežite okuse protresajući tavicu minutu, dvije.
Servirajte dodatno uz ekstra djevičansko maslinovo ulje i parmezan.