Recept: Savršen uskrsni kolač od kokosa i limete

| Wine and dine |

Savršen kolač od kokosa i limete (i za vegane), Suzy Josipović Redžepagić, Mama zna
Mama zna by Suzy Josipović Redžepagić

Suzy Josipović Redžepagić autorica je najprodavanije domaće kuharice poslijednjih godina, Mama zna koja uključuje čak 500 slanih recepata. Suzy je ljubav prema kuhanju naslijedila od svoje majke od koje i potječe većina njenih recepata, a svoju ljubav nastoji prenijeti i na svoje tri kćeri. 

Savršen kolač, odnosno torta (zavisno jel radite u okruglom ili kockastom kalupu) od kokosa i limete. Bez jaja, brze i jenostavne pripreme... Uživajte!

Recept: Uskrsni kolač od kokosa i limete
Vrijeme pripreme: 10 minuta
Vrijeme pečenja: 45 minuta

Za biskvit:

  •     1/2 šalice soka limete (3-4 velike sočne limete)
  •     naribana korica od 3 limete
  •     1 žlica jabučnog octa
  •     umak od 3/4 šalice jabuka
  •     1/4 šalice kokosovog ulja u tekućem obliku
  •     1 3/4 šalice prosijanog brašna
  •     1/2 šalice nezaslađenog nasjeckanog kokosa (kokosovi listići)
  •     1/4 žličice soli
  •     1,5 žličica praška za pecivo
  •     1/4 žličice sode bikarbone
  •     1/2 šalice šećera

 Za glazuru:

  •     1/2 šalice šećera u prahu
  •     2 - 3 žlice soka limete

  Za ukrašavanje:

  • korica od 1 limete ili pistacio (nasjeckan)
Savršen kolač od kokosa i limete (i za vegane), Suzy Josipović Redžepagić, Mama zna
Savršen kolač od kokosa i limete (i za vegane)

Zagrijte pećnicu na 180C. Pripremite kalup za pečenje i stavite masni papir u kalup te ga premažite putrom i posipajte brašnom.

U jednoj zdjeli izmiksajte mokre sastojke, a u drugoj suhe pa izmješanu mokru smjesu dodajte suhoj i promiješajte te sipajte u pripremljen kalup. Pecite u unaprijed zagrijanoj pećnici 40-50 minuta. Probajte čačkalicom jel biskvit gotov. Izvadite iz pećnice i stavite na rešetku da se kolač ohladi.
    
Za glazuru:
Stavite šećer u prahu u zdjelicu pa postepeno dodajte sok od limete žličicu po žličicu. Miješajte cijelo vrijeme dok ne dobijete tekuću glazuru. Po vrhu ohlađenog kolača prelijte glazuru i naribajte koricu limete.