Savršen kolač, odnosno torta (zavisno jel radite u okruglom ili kockastom kalupu) od kokosa i limete. Bez jaja, brze i jenostavne pripreme... Uživajte!
Recept: Uskrsni kolač od kokosa i limete
Vrijeme pripreme: 10 minuta
Vrijeme pečenja: 45 minuta
Za biskvit:
- 1/2 šalice soka limete (3-4 velike sočne limete)
- naribana korica od 3 limete
- 1 žlica jabučnog octa
- umak od 3/4 šalice jabuka
- 1/4 šalice kokosovog ulja u tekućem obliku
- 1 3/4 šalice prosijanog brašna
- 1/2 šalice nezaslađenog nasjeckanog kokosa (kokosovi listići)
- 1/4 žličice soli
- 1,5 žličica praška za pecivo
- 1/4 žličice sode bikarbone
- 1/2 šalice šećera
Za glazuru:
- 1/2 šalice šećera u prahu
- 2 - 3 žlice soka limete
Za ukrašavanje:
- korica od 1 limete ili pistacio (nasjeckan)
Zagrijte pećnicu na 180C. Pripremite kalup za pečenje i stavite masni papir u kalup te ga premažite putrom i posipajte brašnom.
U jednoj zdjeli izmiksajte mokre sastojke, a u drugoj suhe pa izmješanu mokru smjesu dodajte suhoj i promiješajte te sipajte u pripremljen kalup. Pecite u unaprijed zagrijanoj pećnici 40-50 minuta. Probajte čačkalicom jel biskvit gotov. Izvadite iz pećnice i stavite na rešetku da se kolač ohladi.
Za glazuru:
Stavite šećer u prahu u zdjelicu pa postepeno dodajte sok od limete žličicu po žličicu. Miješajte cijelo vrijeme dok ne dobijete tekuću glazuru. Po vrhu ohlađenog kolača prelijte glazuru i naribajte koricu limete.