Špinat s pinjolima
- 3 žlice maslinova ulja
- 1 1/2 šalice nasjeckanog luka
- 1 nešpricani limun (naribana korica limuna i sok limuna)
- 1/2 kg svježeg mladog špinata
- 2 žlice prepečenih pinjola
- sol
- papar
- prema želji komadići feta sira (pola šalice)
Kratko prepecite pinjole na tavi pa ih stavite sa strane na tanjur. Na tavi podinstajte sitno nasjeckan luk, a u međuvremenu naribajte koricu limuna i iscijedite sok u zdjelicu (žličicom izvadite koštice). Dodajte špinat podinstanom luku i minutu ga dinstajte (dok ne povene), posolite i popaprite. Servirajte na tanjuru (možete špinat staviti u šalicu ili okrugli kalup i tako ga formirati da vizualno lijepo izgleda), pospite naribanom koricom limuna i pinjolima i zalijte iscijeđenim sokom limuna.
Prema želji dodajte razmrvljen feta sir.
Servirajte uz pire krumpir i pečeni losos ili neku drugu ribu.