Recept dana: sočivo

| Wine and dine |

Mama zna by Suzy Josipović Redžepagić

Suzy Josipović Redžepagić autorica je najprodavanije domaće kuharice poslijednjih godina, Mama zna koja uključuje čak 500 slanih recepata. Suzy je ljubav prema kuhanju naslijedila od svoje majke od koje i potječe većina njenih recepata, a svoju ljubav nastoji prenijeti i na svoje tri kćeri. 

Sočivo
Sočivo

Ovaj famozni recept sočiva dobila sam prije nekoliko godina od gđe. Senije Markoč iz mog omiljenog restorana Santa Marina iz Primoštena. Probala sam njeziono sočivo i zaljubila se... Prefino! Probajte!

Za 6 osoba

Vrijeme pripreme: dan prije namočiti žitarice

Vrijeme kuhanja: 30 minuta u express loncu (u običnom 2 sata i 30 minuta)

  • žitarice: po 15 dag od svake - grah, slanutak, orzo, zob, ječam, pšenica, jari grah, leća, kukuruz
  • voda
  • lovor
  • maslinovo ulje
  • sol
  • papar

Žitarice namočite u vodi dan prije kuhanja. Drugi dan ga procijedite i operite. Staru vodu prolijte, a novu nadolijte. Sve sastojke zajedno stavite u express lonac i kuhajte pola sata, ali možete kuhati i u normalnom loncu, samo tada treba puno više vremena.

U sočivo prema želji možete dodati pancetu narezanu na kockice, luk i dva češnja češnjaka.