![Piletina s ananasom](http://wall.hr/cdn/uploads/850x/2013/01/dsc-0359.jpg)
Kineski recept Pile s ananasom zasigurno će oduševiti sve one koji vole kinesku hranu i one koji vole kombinaciju slanog i slatkog. Moji obožavaju!
Za 4 osobe
Vrijeme pripreme i pečenja: 1 sat
- 1 pile od 1 kg
- ½ kg ananasa
- limunov sok
- 2 žlice bijelog vina
- 1 mrkva (sitno narezana)
- 12 zrelih šljiva (narezane po pola)
- 1 žličica rižinog brašna
- ½ l soka od ananasa
- ⅛ l umaka od soje
- 1 jaje
- 1 šalica rižina brašna
- 1 šalica ulja
- sol
![Piletina s ananasom](http://wall.hr/cdn/uploads/850x/2013/01/piletina-s-ananasom-dsc-0364.jpg)
Pile očistite i izvadite kosti pa izrežite u komadiće veličine 1 cm. I ananas narežite na takve komadiće. Sve marinirajte u soli, limunovu soku i bijelom vinu. U posebnoj tavi napravite umak - prepržite pileću kožu sa mrkvom i raspolovljenim šljivama, zgusnite s malo rižina brašna, zalijte sokom od ananasa i umakom od soje te kuhajte pola sata miješajući i pasirajući vilicom.
Marinirano pile i ananas umočite u tučeno jaje pa u rižino brašno i pecite u vrelom ulju dok ne požute. Prelijte umakom i služite vruće.
![Piletina s ananasom](http://wall.hr/cdn/uploads/850x/2013/01/dsc-0358.jpg)